Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Medi Ambient Dilluns, 15 de novembre de 2021

L’Ajuntament impulsa una campanya per a fomentar la recollida selectiva

En el marc d’aquesta campanya, que s'allargarà fins a finals de mes, hi haurà una carpa informativa itinerant amb dos educadors ambientals per a sensibilitzar la població sobre la necessitat de reciclar i es repartiran díptics informatius als domicilis del municipi sobre els serveis municipals de recollida

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa avui una campanya de sensibilització amb l’objectiu de millorar quantitativa i qualitativament la recollida selectiva de residus al municipi. En el marc d’aquesta iniciativa, que s’allargarà fins a finals de novembre i coincidirà amb la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, hi ha una carpa informativa itinerant que s’ubicarà en punts concorreguts de la població o prop d’àrees de contenidors per tal de sensibilitzar a la ciutadania amb el propòsit de reduir els impropis de les fraccions d’envasos i paper i cartró, i fomentar l’ús de les bosses compostables en la separació de la matèria orgànica. Així mateix, es repartiran díptics informatius a les cases d’Esparreguera amb informació sobre els diferents serveis municipals de recollida, s’adquiriran contenidors de recollida d’olis usats per a l’escola Pau Vila i l’institut El Cairat i també es realitzaran reunions específiques amb escoles i grans productors. La campanya té un cost de 19.410 euros i està finançada per l’empresa ServiTransfer, actual adjudicatària del servei de recollida i gestió municipal de residus.

El regidor d’Espai Natural de l’Ajuntament d’Esparreguera, Emmanuel Ortí, ha destacat que “en aquesta campanya el que volem és fomentar encara més el reciclatge selectiu, especialment de la fracció orgànica, els envasos i el cartró, que són les fraccions on trobem més impropis, és a dir, més residus que no corresponen al fracció en qüestió”. Amb aquest propòsit, durant dues setmanes hi haurà una carpa itinerant amb dos educadors ambientals per a informar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva. Ho faran amb material de comunicació divers, com tríptics informatius del servei municipal de recollida, díptics del servei de deixalleria mòbil, imants i bosses tricolors de recollida, i també amb un petit joc de fitxes sobre diferents residus que cal dipositar al contenidor correcte. “S’inclouen residus fàcils i d’altres més controvertits per tal de resoldre el màxim de dubtes que pugui tenir la ciutadania”, ha apuntat Emmanuel Ortí.

La campanya també inclou l’edició de 9.000 tríptics informatius que es repartiran a les llars d’Esparreguera per a donar a conèixer a la població els diferents serveis municipals de recollida, com són la deixalleria, el servei de recollida de mobles i trastos vells i el d’esporga. A més, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la deixalleria, també es realitzarà un sorteig d’un lot de productes i serveis locals valorat en 275 euros per als habitants que del desembre al maig de 2022 usin aquest servei més de cinc vegades. D’altra banda, per tal de fomentar la recollida selectiva de l’oli usat, s’implantarà el projecte Claki a dos centres educatius del municipi, l’escola Pau Vila i l’institut El Cairat, als quals es dotarà amb 1.000 unitats d’ampolles i un contenidor de recollida per a cadascun.

Així mateix, en el marc d’aquesta iniciativa, es realitzaran reunions amb el personal de neteja i del servei de menjador escolar del Taquígraf Garriga, el Mare de Déu de la Muntanya, l’escola cooperativa El Puig i l’escola Estel, així com amb grans productors del municipi per a acordar mesures a adoptar per tal de millorar la separació de residus. El regidor d’Espai Natural ha explicat que “aquesta és la darrera campanya de sensibilització de l’actual contracte de recollida de residus, la propera ja serà per a implementar el nou model, que és previst que estigui adjudicat a l’agost”. En aquest sentit, ha apuntat que “s’està estudiant la possibilitat d’introduir la neteja viària i el servei de deixalleries dins del mateix contracte, perquè sigui més eficient i englobi tots els serveis”.

En el marc de la campanya hi ha un carpa informativa itinerant per a sensibilitzar a la ciutadania sobre la recollida selectiva