Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dilluns 29/11/2021
Traducció automàtica

Font i campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Societat Dimecres, 24 de novembre de 2021

El calendari 2022 de l’Ajuntament d'Esparreguera ja està disponible

Aquest any l’almanac vol posar en valor el patrimoni industrial del municipi i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera. Se n’ha fet un tiratge de 8.500 exemplars, que es distribuiran gratuïtament a la ciutadania a les seus municipals i alguns comerços del nucli urbà

Aquesta setmana s’ha començat a distribuir el calendari de l’Ajuntament d’Esparreguera de l’any 2022, que està dedicat al patrimoni històric i industrial de la Colònia Sedó. Totes les fotografies que hi apareixen han estat cedides per l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE) i l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, i varen ser preses durant el 1r Ral·li fotogràfic de la Colònia Sedó 2019. Els 8.500 exemplars d’aquesta edició es repartiran a la població, de manera gratuïta, des de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i altres seus municipals, com Cal Trempat, Can Pasqual, el Centre Dual, la Piscina Can Pasqual, Serveis Socials, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Municipal L’Ateneu, l’Escola Municipal de Música i Dansa i la caserna de la Policia Local. Així mateix, a finals de setmana també es podrà adquirir a alguns comerços de la vila, com llibreries, forns de pa, pastisseries, farmàcies, òptiques i clíniques dentals.

“El calendari és una bona eina per a posar en valor aspectes rellevants del nostre municipi i aquest any l’hem volgut dedicar a la Colònia Sedó, un important símbol del patrimoni industrial d’Esparreguera amb què estem treballant per a recuperar”, ha explicat l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. L’alcalde ha volgut agrair la col·laboració de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i l’AFE per la “cessió del seu fons fotogràfic que ha permès crear un calendari amb imatges de gran qualitat que reflecteixen perfectament l’arquitectura i els elements industrials de l’espai”. Les 13 fotografies que il·lustren l’almanac han estat fetes per diferents fotògrafs participants en el 1r Ral·li fotogràfic de la Colònia Sedó, celebrat el 2019, i reflecteixen diversos espais i detalls, des de vistes generals de la fàbrica, el viaducte o els carrerons a elements simbòlics com la xemeneia helicoidal, els telers, els engranatges o un taquímetre.

Aquest any s’ha volgut anticipar el repartiment del calendari, que normalment començava al mes de desembre, per a poder fer-ne una òptima distribució abans que finalitzi l’any. Des d’avui ja es pot demanar a la seu de l’OAC i altres edificis municipals i a finals de setmana es podrà trobar també a diferents comerços del nucli urbà. El calendari està editat per l’Ajuntament, que n’assumeix el cost, i per quart any consecutiu no inclou publicitat amb l’objectiu de crear publicacions que es puguin col·leccionar. La primera edició es va dedicar a la cultura popular amb motiu del 10è aniversari de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la segona a l’entorn natural del municipi i l’any passat als diferents col·lectius implicats directament en la resposta a la crisi sanitària de la covid-19 a la vila.

El calendari 2022 està dedicat a la Colònia Sedó