Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 11/05/2021
Traducció automàtica

Vista des de CC

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Arxiu Municipal

L'Arxiu Municipal aplega, conserva i difon el fons documental generat per la mateixa administració municipal, i també recull els testimonis documentals que els ciutadans i les entitats locals hi vulguin dipositar mitjançant cessió o donació.

L'Arxiu és la memòria col·lectiva dels seus ciutadans i reflecteix els canvis i les transformacions viscudes al llarg de la seva història.

L'Arxiu Municipal d'Esparreguera és el servei que s'ocupa de gestionar, conservar, organitzar, difondre i posar a l'abast dels ciutadans i de la pròpia administració tota la documentació municipal que generen i reben els diferents serveis municipals.

Des de l'inici, l'Arxiu Municipal recull aquella documentació que els particulars tinguin i faci referència a Esparreguera, i també la d'empreses, entitats, associacions, masies...

Qualsevol persona té dret a consultar els arxius i registres públics com un dret ciutadà. L'accés a la documentació és lliure, però es farà efectiu sempre que no hi hagi restriccions legals. Per a fer consultes a l'Arxiu Municipal, només s'ha d'omplir una fitxa amb les dades personals i el motiu de la consulta.

Es fan fotocòpies i/o reproduccions digitals dels documents sempre que no hi hagi risc de malmetre l'original en paper o no hi hagi algun tipus de restricció legal fonamentada en la Llei orgànica de protecció de dades personals.

L'Arxiu també conserva una gran col·lecció de fotografies de l'àmbit d'Esparreguera, que poden ser consultades sempre que no hi hagi restriccions d'accés i depenent de la sol·licitud que es faci.

 

Arxiu Municipal d'EsparregueraPer contactar amb l'Arxiu Municipal

Adreça: Plaça Antoni Nin i Escudé, 1

Telèfon: 93 777 75 71

A/e: arxiu@esparreguera.cat

Horari: De dilluns de divendres, de 10 del matí a 2 del migdia. Tots els dimecres de 4 a 2/4 de 7 de la tarda.

 

Últimes notícies

 • Una de les imatges que l´Arxiu Municipal ha aportat a l´exposició “Tres dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República”
  Arxiu Municipal, Memòria Històrica14/04/2021
  Esparreguera s’adhereix a la commemoració dels 90 anys de proclamació de la República

  Per celebrar l’efemèride el consistori prepara diverses activitats com la presentació del llibre “Esparreguera 1931-1939. República, Guerra, Revolució i Repressió” de Josep Maria Cobos i un cicle de xerrades sobre educació i republicanisme. A més, l’Arxiu Municipal ha col·laborat en l’exposició itinerant “Tres dies d’abril. 90 anys de la proclamació de la República”

 • Els treballs han de ser inèdits i han d´estar escrits en llengua catalana
  Arxiu Municipal, Memòria Històrica22/03/2021
  Oberta la convocatòria per participar al Premi de Recerca Vila d’Esparreguera 2021

  El certamen consta de dues categories, Adults i Joves, i s’hi poden presentar treballs de qualsevol àmbit d’estudi però centrats en Esparreguera. El jurat valorarà l’originalitat del tema escollit, el procés de recerca i el rigor científic. Les persones participants poden presentar els seus treballs a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) fins el 4 de juny

 • Il·lustració de la portada del llibre escrit per l´esparreguerí Jordi Gobern
  Arxiu Municipal, Memòria Històrica10/01/2020
  L’Ajuntament edita La història sobre el Molí Fariner de Can Broquetas, de Jordi Gobern

  L’obra va quedar finalista als Premis de Recerca Vila d’Esparreguera de 2018 i s’ha editat de manera excepcional per la qualitat del treball i l’interès del tema tractat. El consistori en distribuirà una trentena d’exemplars als centres educatius, la Biblioteca i l’Arxiu Municipal

 • El treball aborda la problemàtica de la violència entre les parelles adolescents. Foto: Paco Puentes / ElPaís.com
  Arxiu Municipal, Polítiques d'Igualtat, Ràdio Esparreguera13/11/2018
  Ariadna Xairó presenta demà el seu treball “Sense tu sí sóc algú”

  Aquest treball de recerca sobre la violència de gènere entre adolescents va obtenir, entre d’altres mencions, el Premi de Recerca Vila d’Esparreguera en la seva tercera edició i en la categoria de Batxillerat

 • Les xerrades es porten a terme a l´Arxiu Municipal
  Arxiu Municipal, Memòria Històrica11/10/2018
  En marxa el cicle de xerrades “Coneguem la nostra història”

  Una xerrada de l’esparreguerí Enric Gili sobre la font monumental de la plaça de l’Església va inaugurar ahir a l’Arxiu Municipal la segona edició d’aquest cicle de xerrades d’història local

Últimes activitats


Enllaços d'interès

A continuació podeu accedir als enllaços d'interès de l'Arxiu Municipal d'Esparreguera: