Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 12/05/2021
Traducció automàtica

Can Paloma i Monestir

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consells de salut per a la ciutadania

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

Trobareu continguts per compartir: informació, suggeriments i consells que milloraran la seva capacitat per a tenir cura de la salut.

Infermera Virtual

Consells de salut per a la ciutadania.

Últims consells de salut

 • Infermera Virtual03/05/2021
  Què faig si la vacuna de la covid19 em fa reacció?

  post vacunaAlgunes persones després de les vacunes poden tenir reaccions locals com dolor, inflamació, envermelliment, calor o nòduls en la zona d’injecció. Per alleugerin-les, aplica’t fred a la zona cobrint-ne la pell amb una tela per evitar el contacte directe.

  També es poden donar reaccions generals, es a dir de tot el cos, com febre, dolor o malestar general. Per alleugerir -les es pot prendre un antitèrmic o analgèsic. Si aquests no milloren, consulta a un professional sanitari.

 • Infermera Virtual19/04/2021
  Mastegues suficientment el menjar?

  Mastegar pomaEt recomanem mastegar mínim 20 vegades cada porció d’aliment que ens portem a la boca. Una persona que mastega molt s'empassa més saliva, té millors digestions i més sensació de sacietat.

 • Infermera Virtual05/04/2021
  Son necessaris els suplements quan fas esport?

  sumplement dietèticMenjar massa proteïnes no serveix per a res, perquè el cos elimina l’excés i, a més, el fetge i els ronyons se sobrecarreguen.

 • Infermera Virtual22/03/2021
  Sabies que els nounats poden veure?

  Icone mare amb nounatDes del primer dia poden enfocar i veure perfectament, just la distància que hi ha entre la seva cara i la cara de la mare quan li dóna el pit. Descobreix el desenvolupament del nounat a terme i el prematur, des del moment del naixement.

 • Infermera Virtual08/03/2021
  No frenis les ganes de plorar

  Icone cara amb una llàgrimaEl dolor i les pèrdues formen part del procés de viure: no s'han de reprimir les seves manifestacions. El plor actua com a valvula alliberadora de la tensió interna.