Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 08/12/2021
Traducció automàtica

Can Tobella

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consells de salut per a la ciutadania

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

Trobareu continguts per compartir: informació, suggeriments i consells que milloraran la seva capacitat per a tenir cura de la salut.

Infermera Virtual

Consells de salut per a la ciutadania.

Últims consells de salut

 • Infermera Virtual29/11/2021
  És recomanable no perllongar l?ús del xumet més enllà del primer any de vida, ja que dificulta el desenvolupament del llenguatge.

  xumetÉs convenient estimular el desenvolupament del llenguatge des de la primera infància mitjançant cançons infantils, jocs i contes, fomentant el diàleg amb el nen, respectant el seu temps i manera d'expressar-se.

  Descobreix com evoluciona el llenguatge dels 2 als 17 mesos:

  • Edat 2-3 mesos: Reconeixen el significat dels gestos i expressions. Apareix el somriure social.
  • Edat 4-12 mesos: Inicien la conducta comunicativa intencionada (miren el seu interlocutor i entenen el "no-no". El llenguatge i els gestos els permeten utilitzar l'adult per aconseguir el que desitgen.
  • Edat 13-17 mesos: Responen a preguntes simples de manera no verbal. Vocabulari de 4 a 6 paraules.
 • Infermera Virtual15/11/2021
  Ja saps com fer un bon fregit?

  FregidoraLa tècnica culinària de fregir els aliments és àmpliament apreciada. Els aliments conserven bé les seves propietats nutricionals, ja que el temps de cocció és molt curt; però alhora s'enriqueixen en greix a causa de l'absorció de certa quantitat d'oli. Si vols saber alguns consells sobre com fer un bon fregit, consulta'ns.

 • Infermera Virtual01/11/2021
  Consells per facilitar la mobilitat de les persones grans

  Persona gran amb bastóPer facilitar la mobilitat en algunes persones grans valora la possibilitat d’utilitzar alguna ajuda tècnica disponible al mercat (pinces llargues per collir objectes del terra, cadires o tamborets de bany, etc.) i adapta el mobiliari (butaques, cadires, llits i taules).

 • Infermera Virtual18/10/2021
  Comença bé la setmana!

  calendariFes front a l'estrès. És important distanciar-se emocionalment de la situació per poder prendre les decisions. Aprendre a delegar i compartir amb els altres les responsabilitats, donar-se premis...

 • Infermera Virtual04/10/2021
  Saps perquè la gent gran és més propensa a perdre l'equilibri?

  gent gran caminantA mesura que la persona envelleix, les estructures de l'oïda canvien: el timpà es fa més gruixut i els ossets de l'oïda interna i altres estructures, responsables del control de l'equilibri, es veuen afectats, la qual cosa fa més difícil conservar-lo.