Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 23/07/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Consells de salut per a la ciutadania

Aquest portal, adreçat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretén promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.

Trobareu continguts per compartir: informació, suggeriments i consells que milloraran la seva capacitat per a tenir cura de la salut.

Infermera Virtual

Consells de salut per a la ciutadania.

Últims consells de salut

 • Infermera Virtual12/07/2021
  Suar aprima?

  SuorEl fet de suar més o menys no té cap implicació en la pèrdua de calories, ja que l'unic que despren aquesta reacció és aigua.

 • Infermera Virtual28/06/2021
  La sensació de set és un signe de deshidratació, per la qual cosa convé prendre aigua de manera contínua per evitar arribar a aquest estat.

  gots d'aiguaÉs necessari mantenir-se hidratat, preferentment amb aigua, encara que també poden servir els sucs naturals, les infusions, el te o els brous vegetals, que, a més d'aportar líquids a la dieta diària, subministren altres nutrients (vitamines i minerals).

 • Infermera Virtual14/06/2021
  Aquest Sant Joan tingues precaució amb els petards.... i gaudeix! Saps com actuar en cas de cremada?

  PetardsEn cas de cremada aparta la font de calor, refresca la zona i aplica crema hidratant, ingereix líquids i vigila que no aparegui febre. En el cas d'aparèixer febre, consulta a la teva infermera. En el cas d’una cremada greu, apagar la font de calor amb una manta o fent rodar per terra a l’afectat i si t'és possible retira anells, rellotges o polseres, refreda la zona amb aigua 10-20 min i adreça't a un professional de la salut per fer-ne una valoració (o truca al 112).

 • Infermera Virtual31/05/2021
  Si has decidit deixar de fumar, els següents consells et poden ser d'utilitat

  guardiola

  1. Notifica la nova situació a la família i amics per augmentar el teu compromís i buscar el seu suport durant el procés.
  2. Pensa i escriu les raons per les quals fumaves i també les raons per les quals has deixat de fumar.
  3. Aprèn a reconèixer els símptomes d'abstinència de la nicotina; identifica les situacions que estan associades amb més intensitat a la conducta de fumar i preveu diferents formes d'afrontar-les sense cigarrets.
  4. Aprèn alguna tècnica de relaxació senzilla i comença a fer una mica d'exercici físic lleuger.
 • Infermera Virtual17/05/2021
  Vigila amb els productes 'light'

  PesEls productes light sí que aporten energia, però en menor quantitat; malgrat poder contribuir en el seguiment d'una dieta per a aprimar-se, no oblidis que contenen calories, no s'ha d'abusar.