Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimecres 24/04/2019
Traducció automàtica

Detall Campanar

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Pla de Mandat 2015-2019

El Pla de Mandat 2015-2019 és el document que recull les prioritats polítiques per als propers quatre anys, és el full de ruta que emmarca l'estratègia del Govern municipal sorgit de l'acord entre PSC i ICV.

A través d'aquest document, volem establir un compromís explícit amb la ciutadania i marcar les prioritats estratègiques d'actuació que s'hauran de tenir presents a l'hora d'elaborar el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, els pressupostos anuals així com els plans i programes d'actuació concrets que se'n derivin.

PSC i ICV hem acordat treballar junts per sumar esforços per confeccionar un Govern municipal a Esparreguera progressista amb unes actuacions i uns objectius de mandat que donin acompliment a les prioritats estratègiques dels propers quatre anys. En termes generals, les prioritats són:

  • Treballar per una vila compromesa en el benestar de les persones per tal que tota la ciutadania pugui desenvolupar el seu projecte de vida, tot reforçant l'educació, la salut i l'educació com a pilars fonamentals de l'equitat social. Volem posar les persones a l'epicentre de l'acció política municipal.
  • Fomentar actuacions que generin riquesa i ocupació a la vila, que dinamitzin l'economia, enforteixin el teixit productiu i treballin per a la transformació dels models de producció i consum. Volem lluitar contra la xacra de l'atur a la vila.
  • Obrir l'Ajuntament al poble canviant la manera de fer i entendre la política sota la lògica de la cerca de grans consensos: més transparència, millor comunicació, rendició de comptes i foment de la participació ciutadania. Volem que la ciutadania sigui co-partícip de la gestió i les polítiques municipals.
  • Modernitzar l'Administració local per fer-la més eficient, eficaç i propera a la ciutadania. Volem humanitzar l'Ajuntament per tal d'oferir millors serveis a la vila.
  • Donar veu i solució a les demandes dels barris d'Esparreguera. Cal escoltar, implicar i donar sortida a les diferents necessitats del conjunt del municipi. Necessitem unes entitats i Associacions de Veïns fortes i cohesionades que siguin fil conductor del que necessita i cal a cada territori. Volem que tots els veïns i veïnes, independentment del seu barri, se sentin part del municipi i orgullosos de ser d'Esparreguera.
  • Cercar solucions al drama social dels desnonaments i els habitatges buits al municipi. Volem que l'Ajuntament tingui un rol actiu en la solució d'aquests greuges, sense posar pals a les rodes, i que esdevingui mediador entre les parts implicades.

Així mateix, els criteris de treball que marcaran la gestió de l'equip de govern que subscriu l'acord són els següents:

  • Cal treballar de forma cohesionada i coherent entre tots els departaments. Allò que és desitjable a nivell tècnic i organitzatiu ho ha de ser molt més en el nivell polític. Evitar, doncs, els “regnes de Taifes” a cada regidoria: tothom som responsables de l'acció municipal. Si bé cada persona imprimeix un estil de treball propi, això ha de significar un enriquiment i en cap cas un entrebanc per a la fluïdesa del servei públic.
  • Cal fer una valoració dels recursos tècnics i organitzatius amb què compta l'Ajuntament per tal de desenvolupar les tasques encomanades per la ciutadania. Meditar bé quins llocs estan més mancats, de quina manera i quan es poden anar dotant.
  • Les primeres accions internes organitzades han de ser:
  • Considerar els objectius de Transparència, Participació i Rendició de Comptes no només adequats per a la ciutadania en general sinó també i de forma immediata per a l’organització municipal, treballadors i treballadores.

Les dues formacions polítiques que conformem el Govern municipal estem fermament convençudes que amb aquesta confluència i integració ideològica i programàtica, unida a l’experiència acumulada en la gestió municipal de l’Ajuntament d’Esparreguera en anteriors mandats, aconseguirem la millor prestació de serveis i gestió dels interessos col·lectius de la vila, renovant així amb entusiasme el nostre compromís de servei lleial als ciutadans i ciutadanes d’Esparreguera, tots i totes, sense distinció de cap tipus.


Documentació a descarregar