Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Divendres 20/04/2018
Traducció automàtica

Vista 1

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Pla de Mandat 2015-2019

El Pla de Mandat 2015-2019 és el document que recull les prioritats polítiques per als propers quatre anys, és el full de ruta que emmarca l'estratègia del Govern municipal sorgit de l'acord entre PSC i ICV.

A través d'aquest document, volem establir un compromís explícit amb la ciutadania i marcar les prioritats estratègiques d'actuació que s'hauran de tenir presents a l'hora d'elaborar el Pla d'Actuació Municipal 2015-2019, els pressupostos anuals així com els plans i programes d'actuació concrets que se'n derivin.

PSC i ICV hem acordat treballar junts per sumar esforços per confeccionar un Govern municipal a Esparreguera progressista amb unes actuacions i uns objectius de mandat que donin acompliment a les prioritats estratègiques dels propers quatre anys. En termes generals, les prioritats són:

  • Treballar per una vila compromesa en el benestar de les persones per tal que tota la ciutadania pugui desenvolupar el seu projecte de vida, tot reforçant l'educació, la salut i l'educació com a pilars fonamentals de l'equitat social. Volem posar les persones a l'epicentre de l'acció política municipal.
  • Fomentar actuacions que generin riquesa i ocupació a la vila, que dinamitzin l'economia, enforteixin el teixit productiu i treballin per a la transformació dels models de producció i consum. Volem lluitar contra la xacra de l'atur a la vila.
  • Obrir l'Ajuntament al poble canviant la manera de fer i entendre la política sota la lògica de la cerca de grans consensos: més transparència, millor comunicació, rendició de comptes i foment de la participació ciutadania. Volem que la ciutadania sigui co-partícip de la gestió i les polítiques municipals.
  • Modernitzar l'Administració local per fer-la més eficient, eficaç i propera a la ciutadania. Volem humanitzar l'Ajuntament per tal d'oferir millors serveis a la vila.
  • Donar veu i solució a les demandes dels barris d'Esparreguera. Cal escoltar, implicar i donar sortida a les diferents necessitats del conjunt del municipi. Necessitem unes entitats i Associacions de Veïns fortes i cohesionades que siguin fil conductor del que necessita i cal a cada territori. Volem que tots els veïns i veïnes, independentment del seu barri, se sentin part del municipi i orgullosos de ser d'Esparreguera.
  • Cercar solucions al drama social dels desnonaments i els habitatges buits al municipi. Volem que l'Ajuntament tingui un rol actiu en la solució d'aquests greuges, sense posar pals a les rodes, i que esdevingui mediador entre les parts implicades.

Així mateix, els criteris de treball que marcaran la gestió de l'equip de govern que subscriu l'acord són els següents:

  • Cal treballar de forma cohesionada i coherent entre tots els departaments. Allò que és desitjable a nivell tècnic i organitzatiu ho ha de ser molt més en el nivell polític. Evitar, doncs, els “regnes de Taifes” a cada regidoria: tothom som responsables de l'acció municipal. Si bé cada persona imprimeix un estil de treball propi, això ha de significar un enriquiment i en cap cas un entrebanc per a la fluïdesa del servei públic.
  • Cal fer una valoració dels recursos tècnics i organitzatius amb què compta l'Ajuntament per tal de desenvolupar les tasques encomanades per la ciutadania. Meditar bé quins llocs estan més mancats, de quina manera i quan es poden anar dotant.
  • Les primeres accions internes organitzades han de ser:
  • Considerar els objectius de Transparència, Participació i Rendició de Comptes no només adequats per a la ciutadania en general sinó també i de forma immediata per a l’organització municipal, treballadors i treballadores.

Les dues formacions polítiques que conformem el Govern municipal estem fermament convençudes que amb aquesta confluència i integració ideològica i programàtica, unida a l’experiència acumulada en la gestió municipal de l’Ajuntament d’Esparreguera en anteriors mandats, aconseguirem la millor prestació de serveis i gestió dels interessos col·lectius de la vila, renovant així amb entusiasme el nostre compromís de servei lleial als ciutadans i ciutadanes d’Esparreguera, tots i totes, sense distinció de cap tipus.


Documentació a descarregar