Benvinguts al web de l'Ajuntament d'Esparreguera - Dimarts 19/10/2021
Traducció automàtica

El llobregat

Ajuntament d'Esparreguera

Butlletí electrònic

De forma periòdica s'enviarà un correu electrònic amb un resum de l'actualitat del municipi.

Si ets menor de catorze anys es requereix el consentiment dels pares o tutors.

 Declaro que he llegit i accepto l'Avís legal.

També pots estar al dia del que passa a Esparreguera a través dels canals RSS:

Com podeu evitar els robatoris

Com podeu evitar els robatoris al carrer?

Eviteu portar plegats els diners, les claus i la documentació personal (DNI, targetes, carnets, etc.) i distribuïu-los en diferents espais (butxaques, bossa o motxilles, cartera, etc.).

No perdeu de vista ni us separeu dels vostres objectes personals (bossa, cartera, telèfon mòbil, jaqueta, etc.).

Porteu únicament els diners i objectes necessaris.

Si porteu bosses o cistells sense tanca, no hi deixeu a dins el moneder.

Si teniu una bossa o una cartera tancada i creuada de través, porteu-la de manera visible i per davant del cos.

Robatoris


Procureu dur la cartera, el moneder, el telèfon mòbil, etc. a les butxaques interiors, i aneu en compte amb les empentes i les aproximacions sospitoses.

Mireu d'utilitzar els caixers automàtics en horari d'obertura d'oficines.

Fora de les hores d'oficina, escolliu els caixers interiors i no oblideu blocar la porta mentre sigueu a dins.

Protegiu-vos de la vista de desconeguts mentre opereu al caixer o remeneu diners, i rebutgeu l'ajut que us ofereixin.

Feu ús dels sistemes d'assistència del caixer (intèrfons o telèfons interiors) per demanar ajut si sospiteu de l'actitud d'alguna persona que és a fora.

Defugiu la venda ambulant. És il·legal i els productes que s'hi ofereixen són de procedència i qualitat dubtoses. Us recomanem no comprar-ne per evitar les estafes.

Els captaires i altres activitats que es duen a terme al carrer sense permís sovint tenen finalitats enganyoses i constitueixen una estafa. No cal ni que us hi atureu.

Refuseu l'oferiment de flors o altres objectes fora dels establiments comercials.


Com podeu evitar el robatori a casa

Procureu no acumular objectes de valor a casa. En cas de tenir-ne, feu un inventari dels objectes indicant-ne les característiques, la marca, el model i el número de sèrie de fabricació. Marqueu o graveu els objectes amb el vostre DNI per facilitar-ne la identificació si calgués.

Oculteu la documentació rellevant (llibretes, talonaris, pòlisses, etc), especialment la que contingui la vostra signatura.

Desconfieu dels ‘serveis tècnics' que no hàgiu sol·licitats (aigua, llum, gas, telefonia, televisió, etc). Demaneu l'acreditació corresponent al tècnic i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix.

Comproveu que les portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc.).

Robatoris

Tanqueu la porta amb clau encara que sortiu poca estona.

En cap cas no heu de deixar notes a la porta indicant la vostra absència.

Tingueu sempre controlat qui te còpia de les claus de casa vostra.

Canvieu el pany de la porta si heu perdut les claus.

Reforceu la porta amb sistemes de seguretat: blindatge, reforç en ancoratges i frontisses, espiell, cadeneta, baldó, etc.

Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes baixades, etc.). La roba estesa, persianes mig baixades o l'activació d'un programador horari d'encesa de llums són mesures que indiquen que l'habitatge està ocupat. Demaneu a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora i deixeu-li un telèfon de contacte.

No comenteu davant de desconeguts la intenció de marxar el cap de setmana o uns quants dies.

Recordeu-vos de comprovar i connectar els sistemes d'alarma, si en teniu, abans de marxar.

Penseu a deixar els documents i objectes de valor que tingueu en lloc segur abans de marxar.


Com podeu evitar el robatori al vostre vehicle


Al garatge de casa

Assegureu-vos que no entri amb vosaltres cap desconegut quan obriu la porta d'accés al garatge.

Espereu que es tanqui la porta darrere vostre, tant a l'hora d'entrar com de sortir, abans de reprendre la marxa. Cal regular el temporitzador al mínim.

Recordeu de tancar amb clau la porta d'accés de veïns quan entreu o sortiu a peu del garatge.

Endueu-vos la targeta o comandament d'obertura del pàrquing.

Emporteu-vos els objectes de valor i no els deixeu dins el vehicle (targetes, documents, càmeres fotogràfiques, ordinadors personals, etc.).

Robatoris


En aparcar al carrer

Eviteu deixar objectes a l'interior del vehicle que siguin visibles des de fora (roba, bosses, carteres, claus, targetes, telèfons, etc.).

Comproveu que el volant està bloquejat, els vidres de les finestres i les portes completament tancades amb clau en baixar del vehicle.

Activeu els sistemes antirobatori que incorpori el vehicle (alarma, desconnector, bloquejador de volant, pedals, etc.).

Robatoris

Mentre circuleu

Assegureu-vos que les portes estan bloquejades i les finestres tancades, especialment quan us atureu en un semàfor.

Aneu amb compte amb els netejavidres, venedors ambulants o captaires. En cap cas no obriu finestres ni desbloquegeu els fiadors.


Com podeu evitar el robatori al vostre comerç

Doteu de sistemes de tancament segur tots els accessos a l'establiment, inclosos els del magatzem, patis, escales i finestres. Aquests sistemes, han de poder permetre l'evacuació de les persones en cas d'emergència.

Instal·leu un sistema d'alarma visible des de l'exterior i connectat a una centraleta de vigilància en concert amb la policia.

Feu visibles tots els elements de protecció de què disposa l'establiment: alarmes, caixes de seguretat, extintors i mànegues.

Assegureu-vos que no queda ningú a dins de l'establiment abans de tancar. Recordeu-vos de connectar els sistemes d'alarma.

Mantingueu encès algun llum de façana durant les hores que l'establiment roman tancat. Dissuadirà la manipulació de panys i persianes.

Pengeu el plànol del recorregut d'evacuació del pla d'emergència, ja que en cas de necessitat facilitarà les operacions tant dels bombers com de la policia.

Considereu el reforç d'espais comuns (vestíbuls, escales, etc.) o elements de separació (portes i envans), si el local està situat en contigüitat amb altres edificis.

Si el tipus de negoci ho permet, és aconsellable instal·lar un sistema de timbre i control a l'obertura de la porta d'accés, tant si es tracta d'un passador com de sistemes d'activació remota.

Robatoris

És recomanable instal·lar-hi un polsador d'alarma silenciosa.

Instal·leu-hi sistemes d'intercomunicació (telèfons, intèrfons, walkie-talkies, etc) entre les diferents zones de l'establiment.

Establiu codis de comunicació entre el personal de manera que en cas de qualsevol mena d'incident us pugueu comunicar sense alarmar als clients.

Valoreu la conveniència d'instal·lar sistemes que permetin visionar tots els racons de l'establiment (miralls, càmeres, etc.), ja que a més de facilitar la vigilància, són dissuasius.

Doteu de sistemes de protecció mecànics o electrònics els articles exposats a la venda i mantingueu fora de l'abast del públic els de més valor.

Porteu un registre dels articles en exposició a la botiga i dels que tingueu al magatzem. Us ajudarà a inventariar les pèrdues després d'un robatori.

No espereu a fer el recompte de caixa al darrer moment, abans de tancar. És millor que ho feu acompanyats i en un lloc apartat de la vista del públic.

Fixeu un límit màxim de diners a la caixa registradora i aneu retirant durant el dia les quantitats de diners que l'excedeixin, deixant-hi només els que necessiteu per canviar. Segons les característiques del comerç, valoreu la conveniència d'instal·lar caixes de seguretat amb l'obertura codificada i retardada en un lloc ben visible al públic, indicant que el personal de l'establiment no hi té accés.