Tanca
Cultura i Festes 21 de novembre de 2022

Aquest desembre torna el cicle d’espectacles familiars de Nadal

El cicle programa, del 4 de desembre al 8 de gener, quatre propostes per a públic infantil i adolescent que inclouen teatre, circ, cinema i teatre musical: “Petit Univers” de Marcel Gros, “La tenda” de la Compagnie du Sarment, “Aladdin, #Thepopmusical” de La Roda Produccions i la pel·lícula “El Grúfal”. Les entrades estaran disponibles a partir de dimecres a través de la web entrades.esparreguera.cat

L’Ajuntament d’Esparreguera programa, per tercer any consecutiu, un cicle d’espectacles familiars amb propostes de teatre, circ i música a càrrec de companyies professionals. Aquest cicle, que s’emmarca dins la programació de Nadal i Reis del municipi, compta amb quatre propostes adreçades al públic infantil i adolescent que es duran a terme tres diumenges del mes de desembre i el primer diumenge de gener al Teatre de La Passió i a Can Pasqual. La programació arrencarà el 4 de desembre amb “Petit Univers”, un espectacle de circ a càrrec de Marcel Gros, i seguirà l’11 de desembre amb “La tenda. Fantasia nocturna per a dos actors, un videoartista, un música, uns quants monstres i una porta salvatge” a càrrec de la Compagnie du Sarment. El 18 de desembre es podrà gaudir d’una sessió de cinema familiar amb El Grúfal i la programació clourà el dia 8 de gener amb l’espectacle de teatre musical de de la companyia La Roda Produccions "Aladdin, #Thepopmusical". Les entrades per assistir als diferents espectacles es podran adquirir a partir de dimecres 23 de novembre a la web entrades.esparreguera.cat. Tots els espectacles compten amb el suport del Programa.cat de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que atorga subvencions per a estabilitzar i incrementar l’activitat i qualitat de les programacions d’arts escèniques i musicals.

El cicle arrencarà diumenge 4 de desembre a les 12 del migdia a la Sala Petita del Teatre La Passió amb “Petit Univers”, un espectacle de circ familiar a càrrec de Marcel Gros. Es tracta d’una obra recomanada per a infants a partir de 3 anys, en la qual donant corda als records apareix el fil d’una història, un petit univers que el protagonista porta sota del barret. L’espectacle, de caire autobiogràfic, fa un viatge a la infància del prestigiós clown català, quan era “El Petit de Cal Cordes” i explica la història de “La Pilota més grossa del món”. Barrejant somnis, records i imaginacions confecciona l’espectacle en viu i en directe com si es tractés d’un llibre il·lustrat. La programació seguirà el diumenge 11 de desembre amb “La tenda. Fantasia nocturna per a dos actors, un videoartista, un música, uns quants monstres i una porta salvatge” a càrrec de la Compagnie du Sarment. L’espectacle, que es representarà a les 6 de la tarda a la Sala Petita del Teatre La Passió, està recomanat per a infants a partir de 6 anys, i explica la història de dos infants que tenen permís per a passar una nit al jardí, dins d’una tenda, però descobreixen que dormir no és tan fàcil, perquè la nit és molt fosca i hi ha sorolls molt estranys.

El cicle seguirà el diumenge 18 de desembre amb una sessió de cinema familiar amb la projecció d’El Grúfal, a les 12 del migdia a la sala d’actes de Can Pasqual. El Grúfal, és un gran clàssic de la literatura infantil, un àlbum il·lustrat creat per l’escriptora anglesa Julia Donaldson i l’il·lustrador alemany Axel Scheffler que ha venut més de tretze milions d’exemplars arreu del món. La seva adaptació al cinema també ha esdevingut un gran èxit, l’any 2010 va ser guardonada al festival d’Annecy i un any més tard va estar nominada a l’Oscar a la millor animació. Es tracta d’una pel·lícula que ens descobreix l'encantador món del Grúfal i de la seva filla en dues aventures plenes de tendresa i valors. L’entrada és gratuïta, però l’aforament de la sala és limitat, per la qual cosa cal fer reserva prèvia a entrades.esparreguera.cat.

El cicle d’espectacles familiars clourà el diumenge 8 de gener amb "Aladdin, #Thepopmusical", un espectacle de teatre musical de la companyia La Roda Produccions, que es podrà veure a les 12 del migdia a la sala gran del Teatre La Passió. Es tracta d’una obra de gran format, recomanada per a infants a partir de 6 anys i públic adolescent, que parteix del conte tradicional d’Aladdin, però crea una història actualitzada en la qual el noi és un dels components del grup musical Top Flash, que es presenten al concurs televisiu Star Band, en què els vencedors reben com a premi una gira i l’enregistrament del seu primer disc. Les entrades es poden adquirir a partir d’avui a través de la web entrades.esparreguera.cat. El preu de l’entrada general és de 7 euros, però hi ha descomptes del 30% per a joves de 16 a 25 anys, famílies nombroses i monoparentals i persones en situació d’atur i bonificacions del 50% per a infants fins a 15 anys, persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes i persones amb discapacitat amb un acompanyant.