Tanca
Empresa Promoció Econòmica 4 d’agost de 2021

Arriben els nous Premis Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord

El nou certamen impulsat per “Fem Xarxa, Fem Empresa” premiarà a les persones emprenedores que han adquirit empreses ja existents del territori contribuint així a la seva supervivència malgrat la situació de pandèmia. Les candidatures es podran presentar durant els mesos de setembre i octubre i hi haurà cinc premis valorats amb un total de 10.000 euros

Els vuit ajuntaments de la zona nord de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posen en marxa per primera vegada els Premis Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord amb l’objectiu de reconèixer i premiar la iniciativa emprenedora dels usuaris i les usuàries dels Centres Locals de Serveis a les empreses dels municipis d’Esparreguera, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires que han comprat empreses ja existents. El termini de presentació de candidatures s’obrirà el proper 1 de setembre i finalitzarà el 31 d’octubre i les sol·licituds es podran presentar a qualsevol registre municipal dels ajuntaments participants. El nou certamen consta d’un total de cinc premis, que van dels 3.000 euros per la primera empresa classificada als 1.000 euros per la cinquena.

Els ajuntaments participants en el projecte supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” han posat en marxa aquesta nova actuació amb l’objectiu principal de reconèixer i premiar als emprenedors que han adquirit una empresa ja existent al territori entre l’1 de gener del 2020 i el 31 d’agost del 2021 contribuint així en la seva supervivència, malgrat la situació de crisi sanitària i econòmica generada per la covid-19 en què molts negocis s’han vist obligats a cessar la seva activitat. Aquests nous premis al Relleu de Negocis del Baix Llobregat Nord busquen també potenciar la supervivència del teixit empresarial del territori i donar a conèixer el servei de Reempresa, ubicat de manera centralitzada a l’Ajuntament de Martorell, i incrementar el seu nombre de persones usuàries per a facilitar i afavorir la continuïtat empresarial.

Al certamen podran participar-hi aquelles empreses que tinguin el seu domicili social o activitat econòmica en qualsevol dels municipis dels ajuntaments organitzadors. Per a optar als premis, la data de compra de l’empresa ha d’estar compresa entre l’1 de gener del 2020 i el 31 d’agost del 2021. El personal tècnic de la xarxa realitzarà una valoració inicial de les empreses presentades, i les candidatures seleccionades seran valorades per un jurat format per representants de diferents entitats col·laboradores com l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, CECOT, Servei Reempresa i PIMEC, que finalment decidiran els cinc projectes guanyadors.

En la valoració de les candidatures es tindrà en compte haver estat assessorat pel Punt de Reempresa, haver mantingut la plantilla laboral anterior en el moment de la compra, les accions de millora i transformació per la reactivació de l’activitat, la responsabilitat social corporativa, el foment de la participació dels treballadors en l’empresa, l’aplicació de mesures de prevenció de riscos laborals i el respecte pel medi ambient, i que l’empresa estigui promoguda per persones aturades de llarga durada. L’empresa que obtingui la primera classificació serà premiada amb 3.000 euros, la segona amb 2.500 euros, la tercera s’endurà 2.000 euros, el quart premi són 1.500 euros i el cinquè, 1.000 euros.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà l’1 de setembre i finalitzarà el 31 d’octubre del 2021. Per a la presentació de candidatures serà necessari registrar, degudament emplenada, la documentació que figura a les bases de la convocatòria, en qualsevol dels registres municipals dels ajuntaments participants, sigui electrònicament o presencialment amb cita prèvia. Els Centres Locals de Serveis a les Empreses revisaran la documentació presentada per registre i si s’hi observen defectes o bé omissions, podran donar un termini de 10 dies hàbils per aportar la documentació correcta. El personal tècnic assessor de cadascuna de les entitats organitzadores pot orientar i assessorar els participants en la memòria del projecte. Les persones interessades en aquest assessorament han d’adreçar-se a la tècnica de referència del seu municipi.