Tanca
Educació 6 de març de 2024

Comença la preinscripció escolar per a l’alumnat de segon cicle d’infantil, primària i ESO

El termini per a l’educació infantil de segon cicle i primària estarà obert entre avui i el 20 de març, i per a l’Educació Secundària Obligatòria del 8 al 20 de març. La sol·licitud s’ha de fer telemàticament, a través de la web preinscripcio.gencat.cat. Pel que fa a les escoles bressol, el termini de presentació de sol·licituds s’obrirà del 8 al 21 de maig

La preinscripció escolar per al curs 2024-2025 ha començat avui per als infants de segon cicle d’educació infantil i per als d’educació primària. El tràmit torna a ser totalment telemàtic i es podrà fer fins al dia 20 de març. En el cas de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), la presentació de sol·licituds s’iniciarà divendres 8 de març i finalitzarà també el dia 20 del mateix mes. La presentació de sol·licituds de preinscripció escolar s’ha de fer a través de la web preinscripcio.gencat.cat. Aquelles famílies que necessitin ajuda en el procés de preinscripció, han d’adreçar-se als centres educatius d’educació infantil i primària d'Esparreguera escollits en primera opció, on caldrà demanar cita prèvia. En cas de no poder obtenir cita prèvia als centres, es podrà demanar suport a l’Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament d'Esparreguera, on també caldrà demanar cita prèvia a través del telèfon  93 777 18 01. Pel que fa als altres ensenyaments, per al primer cicle d’educació infantil, és a dir, les escoles bressol, el termini de presentació de sol·licituds s’obrirà del 8 al 21 de maig.  La preinscripció per als ensenyaments post-obligatoris serà del 18 al 25 d’abril en el cas de Batxillerat; del 2 al 9 de maig per als programes de formació i inserció; i del 2 d'abril al 28 de juny per als Ensenyaments d'arts escèniques.

Les escoles i instituts d’Esparreguera ja han finalitzat les seves jornades de portes obertes per tal que les famílies puguin conèixer els centres i els seus projectes pedagògics abans de tramitar la sol·licitud de preinscripció. A Esparreguera, la previsió de matriculació a I3 realitzada pel Departament d’Educació per al curs 2024-2025 és de 165 alumnes i l’oferta serà de 9 grups, els mateixos que hi ha actualment.  Així es mantenen en dues línies les escoles Pau Vila i Taquígraf Garriga i amb una línia les escoles Montserrat, Mare de Déu de la Muntanya, Les Roques Blaves, Estel i l’escola cooperativa El Puig. Pel que fa a l’ESO, la previsió de matriculació és de 256 alumnes i l’oferta per al curs 2024-25 també serà de 9 grups de 1r d’ESO, distribuïts en 4 grups a cadascun dels dos instituts públics, El Cairat i El Castell, i un grup a l’escola cooperativa El Puig.

El tràmit de preinscripció s’ha de realitzar, dins el termini fixat per a cada etapa educativa, a través de la web preinscripcio.gencat.cat on cal adjuntar tota la documentació identificativa i la documentació acreditativa dels criteris prioritaris, que es poden consultar a la web del Departament d’Educació. Després de realitzar la preinscripció, el calendari en el cas de l’alumnat d’educació infantil de segon cicle, primària i ESO segueix amb la publicació de la llista amb la puntuació provisional el 17 d’abril i des d’aquell dia i fins al 22 es podran fer reclamacions. El 25 d’abril es publicarà la llista amb els barems i el 30 d’abril es farà el sorteig de desempat. La llista d’assignacions finals es donarà a conèixer el 10 de juny i la matriculació es podrà fer del 18 al 26 de juny. Pel que fa a la resta d’ensenyaments, es pot consultar la informació amb les dates claus del procés de preinscripció i matrícula a la web de preinscripció.gencat.cat.