Tanca
Educació 12 d’abril de 2024

Comença un cicle de xerrades sobre primers auxilis i nutrició a les escoles i escoles bressol de la vila

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Xarxa EXIA, Esparreguera en Xarxa per la Infància i l’Adolescència, que començarà el proper 15 d’abril i s’allargarà fins al 3 de juny. Les xerrades, que aniran a càrrec del personal professional del CAP d’Esparreguera, es duran a terme a les instal·lacions de cada centre educatiu a les 5 de la tarda

La Xarxa EXIA, Esparreguera en Xarxa per la Infància i l’Adolescència, ha programat per aquest tercer trimestre del curs escolar una sèrie de xerrades dirigides per professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Esparreguera i adreçades a les famílies dels centres d’educació infantil i primària de la vila. Les xerrades, que començaran el proper dilluns 15 d’abril i s’allargaran fins a 3 de juny, se centraran en l’àmbit dels primers auxilis en la infància i la petita infància, amb l’objectiu de mostrar a les famílies mètodes i tècniques per prevenir petits accidents amb el seus fills i filles i proporcionar-los criteris d’actuació quan aquests ja s’han produït, així com impartir coneixements bàsics de primers auxilis per tal d’actuar de manera correcta, segura i eficaç en el moment oportú. A més, a les escoles bressol també s’ha programat una segona xerrada vinculada a la nutrició, per tal de proporcionar orientacions per acompanyar l’alimentació dels infants i crear unes condicions que permetin als nens i nenes adquirir hàbits saludables i una bona relació amb el menjar i el seu procés d’ingesta.

Les xerrades es faran a les instal·lacions de cada centre educatiu, començaran a les 5 de la tarda i tenen una hora de dura. La de primers auxilis es farà a totes les escoles d’educació infantil i primària i estan adreçades a les famílies de cada centre. La primera tindrà lloc el dilluns 15 d’abril a l’Escola Taquígraf Garriga, la seguirà el dilluns 22 d’abril l’Escola Mare de Déu de la Muntanya i el dilluns 29 d’abril serà el torn de l’Escola Estel. El dilluns 6 de maig la xerrada es farà a l’Escola Montserrat, el 13 de maig a l’Escola Cooperativa El Puig, el 27 de maig a l’Escola Pau Vila i el 3 de juny a l’Escola Les Roques Blaves. Pel que fa a les escoles bressol, el dimarts 14 de maig es farà la xerrada sobre primers auxilis en la petita infància a El primer pas, el dimarts 21 de maig serà el torn de l’Escola Bressol Municipal Coloraines i el 28 de maig el de l’Escola Bressol Municipal Cucuruga.

Així mateix, també s’ha programat una xerrada sobre nutrició en la petita infància, que es farà el dimecres 8 de maig a El primer pas; el 15 de maig a l’Escola Bressol Municipal Coloraines, el 29 de maig a l’Escola Bressol Municipal Cucuruga i el 3 de juny a l’Escola Cooperativa El Puig, adreçada a les famílies d’Infantil 2 d’aquest centre. La programació d’aquestes xerrades és una iniciativa de la xarxa EXIA, una xarxa de coordinació interinstitucional integrada per professionals de diferents àmbits que desenvolupen la seva tasca professional al municipi d’Esparreguera, amb l’objectiu de poder donar respostes integrals a les necessitats dels infants i adolescents del municipi. La xarxa es va crear l’any 2021, gràcies a la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de Salut i l’Ajuntament d’Esparreguera, amb la finalitat d’oferir a la població d’Esparreguera una acció social i educativa de qualitat a favor del benestar, l’educació i la promoció dels infants i adolescents.