Tanca
Participació Ciutadana Urbanisme 14 de març de 2024

Comencen les obres per a millorar la lluminària del pont de La Plana

Els treballs tenen una durada estimada de 3 mesos i inclouen la substitució de la lluminària actual per una de nova de perfil led. Aquesta actuació forma part de la proposta “Millorar el pont nou de La Plana” presentada en la darrera edició dels pressupostos participatius, que va ser la cinquena iniciativa més votada per la ciutadania

L’Ajuntament d’Esparreguera ha començat avui els treballs per a reemplaçar i millorar la lluminària del pont que uneix el centre del poble amb el barri de La Plana, des del carrer Balmes fins al carrer d’Àngel Guimerà. Les obres consistiran principalment en el canvi de les lluminàries existents per unes de noves de perfils led de 30W i 3000 K amb sistema òptic el·líptic. Els treballs, que tenen una durada prevista de 3 mesos, tenen un pressupost de 33.860 euros, iva inclòs, i van a càrrec de l’empresa adjudicatària del contracte Estudis i Muntatges Elèctrics SL. Aquesta actuació s’emmarca en la darrera edició dels pressupostos participatius, en els quals la cinquena proposta més votada va ser “Millorar el pont nou de La Plana”, presentada per un particular, que tenia com a propòsit principal millorar la il·luminació del pont. Els treballs a realitzar no tindran afectacions en la mobilitat de vehicles pel pont.

Les obres a executar per a millorar la lluminària del pont de La Plana contemplen les tasques de desmuntatge de les pantalles que protegeixen les lluminàries i posterior neteja dels vidres; desconnexió i retirada de les lluminàries existents i instal·lació i connexió de les noves lluminàries perfil LED 100 cm IP-55 de 30W i 3000K amb sistema òptic el·líptic, amb els seus corresponents accessoris. Posteriorment es realitzarà la verificació, regulació i posada en marxa de les noves lluminàries i el muntatge de les pantalles de protecció de les lluminàries, amb substitució dels cargols per uns nous d’iguals característiques i segellat de les tapes per garantir l’estanquitat de la instal·lació.

Aquests treballs formen part d’una proposta presentada als pressupostos participatius 2022-2023, en la qual es proposava “solucionar el problema que fa anys que perdura amb les llums del pont nou de La Plana, duent a terme aquelles millores que siguin necessàries per a que deixin de fer pampallugues”. En els comptes municipals aprovats per aquest any 2024 també està prevista una partida de 200.000 euros per a destinar-la a una nova edició dels pressupostos participatius, una iniciativa de participació ciutadana que permet a la ciutadania proposar i decidir a què es destina aquesta partida d’inversions i que l’equip de govern municipal porta a terme de forma bianual des del 2018.