Tanca
Educació 18 de juny de 2019

Comencen les preinscripcions als cursos de l’Escola d’Adults d’Esparreguera

El període per a presentar les sol·licituds finalitza el 25 de juny per a totes les formacions que s'imparteixen al centre: Graduat en Educació Secundària, anglès, informàtica i preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau superior i a la universitat

Avui comencen les preinscripcions per als programes que ofereix el Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera per al proper curs 2019-2020. L’oferta inclou el títol de Graduat en Educació Secundària, formacions d’anglès i informàtica i la preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau superior i a la universitat. Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 25 de juny al mateix centre, ubicat a l’INS El Castell, accedint a l’institut pel carreró situat entre el carrer de Barcelona i el del Principat.

El ventall formatiu de l’Escola d’Adults està dividit en quatre blocs. En primer lloc hi ha els cursos de Graduat en Educació Secundària (GES) que tenen dos nivells: GES 1, que equival a 3r d’ESO; i GES 2, que es correspon amb 4t d’ESO. El segon bloc engloba la preparació per a les proves d’accés. D’una banda s’ofereix el curs de preparació per a les proves d’accés a grau superior (PACFGS), que forma als estudiants per a superar-les i, a més, els permet obtenir un certificat que suma punts en l’examen. També s’imparteix la formació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 i de 45 anys. “És ja el tercer any que la fem i som l’única Escola d’Adults del Baix Llobregat Nord que l’oferim”, subratlla en declaracions a l’emissora municipal el director del Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera, Eduard Cuesta. Tot i que no hi ha cap requisit per a accedir-hi, és preferible tenir prèviament el títol de l’ESO.

En tercer lloc trobem els cursos d’anglès, que es divideixen en dos nivells equivalents a l’A2.1 i a l’A2.2 del Marc Comú Europeu de Referència (MCER). Eduard Cuesta explica que “les persones que aproven l’últim grau poden seguir estudiant l’idioma en una escola oficial i entren directament al tercer curs sense haver de fer la prova de nivell, cosa que els permet tenir una continuïtat en els estudis”. Per últim, hi ha els d’informàtica, els COMPETIC 1 i 2, que es corresponen amb el nivell ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació) bàsic i mitjà que atorga la Generalitat de Catalunya. Aquestes dues formacions estan limitades a 25 alumnes per aula, mentre que les proves d’accés i el GES tenen una ràtio de fins a 35 estudiants.

Tot i que l’oferta formativa del centre es fa en horari de tarda, durant el període de preinscripció l’atenció al públic s’alterna entre la franja matinal, de 10 a 1 del migdia, i la vespral, de 4 a 7. Avui, dijous 20 i dimarts 25 de juny l’Escola d’Adults estarà obert a la tarda, mentre que demà i divendres 21, l’atenció s’oferirà pel matí. Per a accedir als cursos cal tenir 18 anys o bé complir-los durant l’any natural en què comença la formació. També cal portar l’original i una fotocòpia del DNI, una fotografia de carnet i el document que acrediti la qualificació obtinguda a l’ESO o a l’EGB. Si l’alumne és menor d’edat, ha de venir acompanyat del pare, mare o tutor legal, i dur també el seu DNI i el llibre de família. El període de matriculació serà entre el 2 i el 9 de setembre.