Tanca
Societat 24 de novembre de 2021

El calendari 2022 de l’Ajuntament d'Esparreguera ja està disponible

Aquest any l’almanac vol posar en valor el patrimoni industrial del municipi i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera. Se n’ha fet un tiratge de 8.500 exemplars, que es distribuiran gratuïtament a la ciutadania a les seus municipals i alguns comerços del nucli urbà

Aquesta setmana s’ha començat a distribuir el calendari de l’Ajuntament d’Esparreguera de l’any 2022, que està dedicat al patrimoni històric i industrial de la Colònia Sedó. Totes les fotografies que hi apareixen han estat cedides per l’Agrupació Fotogràfica d’Esparreguera (AFE) i l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn, i varen ser preses durant el 1r Ral·li fotogràfic de la Colònia Sedó 2019. Els 8.500 exemplars d’aquesta edició es repartiran a la població, de manera gratuïta, des de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i altres seus municipals, com Cal Trempat, Can Pasqual, el Centre Dual, la Piscina Can Pasqual, Serveis Socials, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Municipal L’Ateneu, l’Escola Municipal de Música i Dansa i la caserna de la Policia Local. Així mateix, a finals de setmana també es podrà adquirir a alguns comerços de la vila, com llibreries, forns de pa, pastisseries, farmàcies, òptiques i clíniques dentals.

“El calendari és una bona eina per a posar en valor aspectes rellevants del nostre municipi i aquest any l’hem volgut dedicar a la Colònia Sedó, un important símbol del patrimoni industrial d’Esparreguera amb què estem treballant per a recuperar”, ha explicat l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. L’alcalde ha volgut agrair la col·laboració de l’Associació per a la defensa de la Colònia Sedó i el seu entorn i l’AFE per la “cessió del seu fons fotogràfic que ha permès crear un calendari amb imatges de gran qualitat que reflecteixen perfectament l’arquitectura i els elements industrials de l’espai”. Les 13 fotografies que il·lustren l’almanac han estat fetes per diferents fotògrafs participants en el 1r Ral·li fotogràfic de la Colònia Sedó, celebrat el 2019, i reflecteixen diversos espais i detalls, des de vistes generals de la fàbrica, el viaducte o els carrerons a elements simbòlics com la xemeneia helicoidal, els telers, els engranatges o un taquímetre.

Aquest any s’ha volgut anticipar el repartiment del calendari, que normalment començava al mes de desembre, per a poder fer-ne una òptima distribució abans que finalitzi l’any. Des d’avui ja es pot demanar a la seu de l’OAC i altres edificis municipals i a finals de setmana es podrà trobar també a diferents comerços del nucli urbà. El calendari està editat per l’Ajuntament, que n’assumeix el cost, i per quart any consecutiu no inclou publicitat amb l’objectiu de crear publicacions que es puguin col·leccionar. La primera edició es va dedicar a la cultura popular amb motiu del 10è aniversari de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la segona a l’entorn natural del municipi i l’any passat als diferents col·lectius implicats directament en la resposta a la crisi sanitària de la covid-19 a la vila.

Comparteix aquest contingut