Tanca
Educació 5 de setembre de 2019

El Centre de Formació d’Adults encara el final de la matriculació abans de l'inici de curs

L’Escola d'Adults d’Esparreguera prepara l’inici de curs, que serà el proper dilluns 16 de setembre. Fins al 9 de setembre es du a terme la matriculació de l’alumnat admès i els dies 12 i 13 de setembre la dels alumnes nous o en llista d’espera

El dia 16 de setembre comencen de manera oficial les classes al Centre de Formació d'Adults d’Esparreguera i, durant els dies previs, l’escola està immersa en els processos de matriculació: fins al 9 de setembre, per a l’alumnat admès; i els dies 12 i 13 de setembre a la tarda per als alumnes nous o en llista d’espera. El primer dia de classe serà una jornada dedicada a la tradicional presentació, que enguany canvia el format i, en comptes de ser una sessió informativa general, es farà per tutories en grups reduïts.

L’oferta educativa per al curs 2019-2020 és la mateixa que al curs passat i inclou el Graduat en Educació Secundària (GES I i II), el curs de preparació per a les Proves d’Accés als Cicles de Grau Superior i per a les Proves d’Accés a la Universitat (majors de 25 i de 45 anys), dos nivells d’angles i els dos nivells de Competències en Tecnologies de la Informació, el que es coneix com a COMPETIC. A hores d’ara, només els ensenyaments d’anglès, que sempre registren una elevada demanda, ja no tenen places lliures.

Com a tret especial d’alguns ensenyaments, el director del Centre de Formació d’Adults, Eduard Cuesta, ha explicat que “en el cas de l’ESO per a adults hi ha un nou període de matrícula, cap al desembre, per al segon trimestre; i cap al març per al tercer trimestre. Si una persona no entra en el primer trimestre, pot incorporar-se en els següents”.

Amb caràcter general, per accedir a l’escola d’adults, que està ubicada a les aules de Batxillerat de l’Institut El Castell i que ofereix horaris de tarda, cal tenir 18 anys o bé complir-los durant l'any natural en què comença la formació. Tot i que la majoria dels alumnes del Centre de Formació d’Adults són d’Esparreguera, el fet que sigui l’únic del Baix Llobregat Nord que ofereix el curs de Preparació per a l’Accés a la Universitat, fa que cada cop es rebin més alumnes de poblacions del voltant. Segons Eduard Cuesta, “estem difonent la informació també en altres poblacions, a Olesa de Montserrat i Martorell, que tot i que tenen escoles d’adults no ofereixen, específicament, aquest curs”.