Tanca
Cultura i Festes 2 d’octubre de 2023

El festival La Palanca clou la seva tercera edició amb més de 5.150 espectadors

El Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera ha programat enguany 14 espectacles i 5 tallers a diversos punts del municipi i ha incrementat en un 47% el públic assistent respecte la segona edició. El consistori planifica ja la quarta edició del festival amb l’objectiu de convertir-lo en un referent d’aquesta art escènica a Catalunya

La tercera edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, va cloure ahir amb més de 5.150 espectadors i espectadores en els 14 espectacles i els 5 tallers programats en diferents escenaris de la vila, el que representa un increment del 47% de públic respecte de la segona edició del festival, que va reunir 3.500 persones. En aquesta tercera edició, el festival ha apostat decididament pel diàleg entre el circ contemporani i els artistes i entitats locals, amb la participació de la violinista esparreguerina Maria Florea, la ballarina Anna Rodríguez Escalé i la Banda de Música juntament amb companyies catalanes, nacionals i internacionals, amb procedències diverses com França, Etiòpia o Finlàndia. La programació ha mantingut l’aposta de la passada edició de combinar propostes gratuïtes de carrer pensades per a tots els públics i espectacles de sala, juntament amb tallers de circ descentralitzats als diferents barris del municipi. Tot i que el gruix de la programació s’ha concentrat majoritàriament aquest cap de setmana, el festival també ha apropat el circ a la gent gran i a l’alumnat de la vila amb un espectacle dins dels actes de la Setmana +65 i una funció escolar. Segons el consistori el repte de la quarta edició de La Palanca serà donar a conèixer el festival més enllà de l’àmbit municipal.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha afirmat, en declaracions a l’emissora municipal, que “en el tancament d’aquesta tercera edició superem els 5.000 espectadors, això implica un gran augment respecte la segona edició, perquè amb una programació molt similar estem gairebé al 50% més d'assistència”. Els espectacles gratuïts de carrer van tenir molta afluència de públic als diferents escenaris i els que es van fer al Teatre de La Passió també van registrar una bona entrada amb 650 persones a l’espectacle escolar Greed, 300 al Cabaret inaugural, 125 a l’espectacle nocturn Welcome to my head o 400 a l’espectacle de cloenda Orquestra de malabars. El regidor ha recordat que “vam llançar aquesta tercera edició amb la voluntat que fos extensiva i de consolidació i els resultats avalen que La Palanca està consolidada, que la gent d’Esparreguera demana aquesta programació i que ha sigut tot un èxit”.

El consistori ja ha confirmat que hi haurà una quarta edició del festival, en la qual es començarà a treballar aviat, i que “el gran repte serà consolidar-lo com una programació de referència fora del municipi”, ha apuntat Jurado. “Esparreguera ja és coneguda per diverses expressions culturals, com són La Passió, La Llagastada i la cultura popular, i volem que La Palanca se sumi com una senya d’identitat més d’Esparreguera portes enfora”, ha assegurat el regidor. Per la seva banda, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, també s’ha mostrat molt satisfet “de l’èxit de públic d’aquesta tercera edició de La Palanca”. Rivas ha destacat que el festival “és una aposta estratègica de l’Ajuntament per a recuperar el protagonisme que Esparreguera sempre ha tingut en l’àmbit cultural, perquè la cultura és un element que ens cohesiona internament i, alhora, ens permet reivindicar el nom del nostre municipi portes enfora”. L’alcalde ha posat en valor que “el programa de La Palanca és de molta qualitat i no té res a envejar a l’oferta cultural de Barcelona, per això el repte és donar-lo a conèixer, perquè atraurà talent al municipi i també contribuirà a promocionar el turisme i la restauració local”.