Tanca
Cultura i Festes 20 de maig de 2022

Els dies 28 i 29 de maig torna la Festa de la Primavera al parc de la Vila

El dissabte a la tarda hi haurà exhibicions de gimnàstica i aeròbic, música en directe i el lliurament de premis dels XXIV Jocs Florals d’Esparreguera. I el diumenge, el parc acollirà la Fira d’Entitats, mostres de dansa, activitats organitzades per les associacions locals i concerts. A més, durant tota la festa, hi haurà concentració de food trucks

Després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia, Esparreguera recupera aquest mes la Festa de la Primavera, que tindrà lloc el dissabte 28 i el diumenge 29 de maig al parc de la Vila. La festa comptarà amb diferents actuacions artístiques i musicals a càrrec de grups i acadèmies de ball del municipi i tindrà com a plat fort la Fira d’Entitats, en la que més d’una vintena d’associacions locals mostraran la seva activitat a la ciutadania. En el marc de la Festa de la Primavera també tindrà lloc el lliurament de premis dels XXIV Jocs Florals d’Esparreguera i una masterclass d’aeròbic per a commemorar el Dia Internacional de la Salut de les Dones. Així mateix, dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia, hi haurà una zona de food trucks, que oferiran diferents propostes de restauració aptes per a tots els públics.

La Festa de la Primavera començarà el dissabte 28 de maig a les 7 del vespre amb una masterclass d’aeròbic oberta a tothom, una activitat que s’emmarca en el Dia Internacional de la Salut de les Dones i, seguidament, a les 8 del vespre, hi haurà una exhibició de ball a càrrec de l'Escola de Flamenc Paca García. A les 10 de la nit tondrà lloc el lliurament de premis dels XXIV Jocs Florals d’Esparreguera, que s’havia de celebrar dins la programació de Sant Jordi, però es va haver de suspendre a causa de la pluja. El certamen, en el qual hi han participat un total de 15 obres, premiarà creacions en cinc categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa joves, poesia joves i excel·lència lingüística. Per finalitzar el dissabte, a les 10.30 de la nit hi haurà ball amb el grup Men in swing.

Els actes de la festa seguiran diumenge al matí amb la Fira d’Entitats, que d’11 del matí a 8 del vespre, reunirà 25 associacions de diferents àmbits, cultural, esportiu, institucional, mediambiental, social... Algunes d’elles oferiran tallers, com l’Escola Arts Plàstiques, que organitza un taller de papallones voladores de cartró i filferro; el Club Esportiu Tennis Taula, que farà un taller d’aquesta disciplina esportiva, Esparreguera en Comú prepara un taller de caixes niu i Petjades de Colors un taller sobre l’ús de la cadira Jöelette i de barres direccionals per a acompanyar persones amb diversitat funcional en sortides a la natura. A més, hi haurà jocs de fusta familiars i Ràdio Esparreguera oferirà d’11 a 1 del migdia una programació especial en directe amb entrevistes a les diferents entitats presents. A les 11 del matí hi haurà una mostra de dansa a càrrec de les escoles Dance Machine, MOV i La Rock.  A la tarda la programació muscial seguirà a partir de les 6.30 amb concerts a càrrec del Coro Rociero Santa Eulàlia i el Coro Rociero Nuevos Comienzos. A les 7.30 es farà una exhibició a càrrec del Club Gimnàstica Esparreguera i, en finalitzar, batucada de fi de festa a càrrec de Sona Samba.

Comparteix aquest contingut