Tanca
Educació 2 de setembre de 2019

Els Tallers Artístics i Culturals d’Esparreguera començaran el 12 de setembre

Les inscripcions es poden tramitar presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadana o bé telemàticament. Pel que fa als adults l’oferta de cursos inclou restauració de mobles, dibuix i pintura, joieria, vitralls, ceràmica i terrissa; per a infants, expressió plàstica, ceràmica i terrissa; i per a joves, expressió artística, còmic i ceràmica i terrissa

L’Escola d’Arts Plàstiques d’Esparreguera començarà el nou curs el proper 12 de setembre i encara disposa de places lliures en gairebé tots els ensenyaments. L’oferta per al curs 2019-2020 inclou, pel que fa a adults, restauració de mobles, dibuix i pintura, joieria, vitralls i fusing i ceràmica i terrissa. Per als infants, s’ofereix expressió plàstica i ceràmica i terrissa; i els joves (a partir de 12 anys) hi poden cursar expressió artística, còmic i ceràmica i terrissa.

Tot i que les classes començaran dijous 12 de setembre, l’Escola d’Arts Plàstiques, ubicada a la Casa dels Mestres del carrer de l’Hospital 39, mantindrà oberta la matrícula durant tot el curs, de manera que qualsevol persona interessada pugui incorporar-se si hi ha places lliures. A hores d’ara ja hi ha algun taller que està ple, com ara el de joieria. Les inscripcions poden fer-se de manera presencial, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, o bé telemàticament, des de la seu electrònica del mateix consistori.

Per al nou curs destaca sobretot l’aposta pels tallers de ceràmica i terrissa, que es varen incorporar a l’oferta el curs passat i que s’ofereixen a tots els grups d’edat. La directora de l’Escola d’Arts Plàstiques d’Esparreguera, Carme Bel, ha explicat a Ràdio Esparreguera que es tracta de cursos que volen promocionar “perquè aquest any ja tenim torn i forn, on podem coure nosaltres mateixes les peces. La ceràmica forma part de la nostra història com a vila i, per aquest motiu, l’hem incorporada a l’oferta, amb il·lusió i esperant que tingui èxit”.

Tarifació social

Des de fa dos cursos, l’escola d’arts plàstiques aplica la tarifació social a l’hora de calcular la quota que paga cada alumne. De fet, aquest va ser el centre pioner a Esparreguera en aplicar aquest nou sistema, que estableix una sèrie de trams adaptats als ingressos que percep cada família.

La matrícula, per als nous alumnes, és de 43 euros en el cas dels adults i de 35 euros per a infants i joves. En quant a les quotes mensuals dels tallers, s’estableixen en un màxim de 47 euros per als adults, per dues hores i mitja a la setmana; de 36 euros per als joves, per dues hores a la setmana; i de 32 per als infants, amb una hora i mitja de classe a la setmana. Aquests són els preus màxims, que es poden veure reduïts en aplicar la tarifació socials.