Tanca
Promoció Econòmica 28 de març de 2023

Esparreguera acull una jornada de networking del programa Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord

Una vintena de persones han assistit aquest matí a aquesta jornada, celebrada a la sala d’actes de Can Pasqual en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona. L’objectiu de la trobada era fomentar la relació entre empreses de la cadena de valor agroalimentària del territori i propiciar-ne l'accés a la tecnologia

La sala d’actes de Can Pasqual ha acollit aquest matí les terceres Jornades Networking Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, organitzades pels ajuntaments d’Esparreguera, Abrera, Collbató, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires, en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia de la Diputació de Barcelona. Aquesta trobada, que estava adreçada a persones empresàries i treballadores que formen part de la cadena de valor de l’alimentació i que estan interessades en el producte de proximitat per a potenciar el seu negoci, s’ha fet amb el propòsit de fomentar la relació entre empreses del Baix Llobregat Nord i propiciar-ne l’accés a la tecnologia. A l’acte hi ha participat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas; la regidora de Promoció Econòmica, Desirée Gómez; la consultora de l’Oficina Next Generation EU d’ACCIÓ de la Generalitat, Paula di Lorio; el gerent de Societat Empresa, Javier Tovar; el director de projectes de Societat Empresa, David López; i el partner i strategy manager de Schmpit, José Maria Felguera.

Durant la trobada s’ha parlat sobre la importància de la tecnologia aplicada a la cadena de valor, també s’ha fet una sessió informativa sobre els fons europeus per a la recuperació econòmica Next Generation i s’ha ofert un assessorament individualitzat a cada empresa assistent per a resoldre dubtes i inquietuds particulars relacionats amb aquests temes. Durant la seva intervenció, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha destacat “la importància del programa Tecnoalimentària, en un món canviant com en el que vivim”. En aquest sentit, ha recordat “l’impacte de la pandèmia en el món laboral, amb el creixement del teletreball i la utilització de noves eines tecnològiques, els canvis en la selecció de personal i en la cerca de talent i de noves oportunitats, i com els fons Next Generation, que se centren sobretot en la digitalització i la sostenibilitat, poden ajudar a les empreses en aquests moments de canvis”. Així mateix, ha assegurat que “des de les administracions públiques intentem generar espais com aquest per suport a aquests transformació en un sector tant estratègic pel nostre territori com és l’agroalimentari”.

Per la seva banda, la tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Marta Orús, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que el programa Tecnoalimentària “es basa en el treball coordinat i en xarxa dels sis ajuntaments participants” i “està adreçat no només a empreses, sinó també a treballadors en actiu que treballin a la cadena de valor de l’alimentació, i a persones aturades que volen encaminar el seu futur laboral cap a aquest sector tant estratègic dins la nostra zona”.  Dins d’aquest marc, la trobada que s’ha celebrat avui estava adreçada a “no només a grans empreses del sector, sinó a totes aquelles empreses que tinguin un producte que aporti valor afegit i que tingui un procés productiu, ni que sigui una cadena de producció petita”, ha apuntat la tècnica municipal, qui ha assegurat que l’objectiu “és fomentar la xarxa entre aquests empreses del territori vinculades a la cadena d’alimentació perquè es coneguin entre elles i també perquè s’acceleri i s’obri l’accés a la tecnologia, que ha de marcar el futur del sector”.

El projecte de la Tecnoalimentària s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, de la Diputació de Barcelona que pretén promoure el treball digne, la millora competencial del Talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. En el marc d’aquest programa s’ha realitzat una diagnosi a la cadena de valor agroalimentària sobre quin és l’estat i les necessitats de les empreses en quant a Treball, (ocupació), Talent (formació) i Tecnologia. I, d’altra banda, s’ha dissenyat un pla d’acció amb formacions, assessoraments i jornades de networking, adreçats a persones en actiu i en recerca de feina i empreses de la cadena de valor. Tecnoalimentària compta amb una web on es pot consultar la informació sobre el projecte, l’oferta formativa i d’assessorament i els formularis d’inscripció per a totes aquelles persones que es vulguin beneficiar de les formacions i les empreses que vulguin assessorament en digitalització i tecnologia.