Tanca
Salut Pública Societat 20 d’octubre de 2023

Esparreguera celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna

El CAP d’Esparreguera, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitza del 23 al 27 d’octubre cinc xerrades i tallers adreçats a mares i famílies en època de criança per a promoure la importància de la lactància materna i oferir informació i suport en relació a aquest i altres temes vinculats a la salut i el benestar dels més petits

Esparreguera celebra del 23 al 27 d’octubre la Setmana Mundial de la Lactància Materna amb una programació que inclou cinc xerrades i tallers adreçats a mares i famílies que abordaran diversos aspectes relacionats amb la lactància materna i la salut dels infants. Les xerrades estaran impartides per professionals de la salut i professionals relacionats amb la infància i tractaran temes com el son durant la infància, la higiene dental, la fisioteràpia respiratòria o la recuperació del sòl pelvià i la sexualitat després del part. Les xerrades estan organitzades pel CAP d’Esparreguera, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i formen part de la programació que ha fet enguany la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud, a totes les poblacions del Baix Llobregat Nord amb l’objectiu de donar visibilitat a l’alletament matern. Totes les xerrades que es fan a Esparreguera estan obertes a la ciutadania, són gratuïtes i es duran a terme a l’Escola Bressol Municipal Coloraines, ubicada al passeig del Castell.

La programació començarà el dilluns 23 d’octubre a les 5.30 de la tarda amb la xerrada “Infància i son” a càrrec de la psicòloga referent de benestar emocional comunitari de l’EAP d’Esparreguera, Yuly Contreras. En aquesta xerrada s’explicarà quines són les funcions del son, s’oferiran pautes i consells per a aconseguir que els fills i filles dormin bé i també es donarà resposta als principals dubtes i inquietuds que tenen les famílies respecte als hàbits i trastorns del son en els infants. El dimarts 24 d'octubre a la mateixa hora tindrà lloc la xerrada “Lactància materna, un bon inici” a càrrec de la doula i assessora en lactància, Anna Paredes. Una trobada que oferirà un espai per a compartir i resoldre dubtes a famílies en etapa d’embaràs i criança.

La Setmana de la Lactància Materna seguirà dimecres 25 d’octubre a les 5.30 amb una nova proposta, la xerrada "El sòl pelvià en el post part. La sexualitat després del part" a càrrec de la llevadora de l'ASSIR Baix Llobregat Nord Sara Cervera. Aquesta sessió s’endinsarà en el món, sovint desconegut, del sòl pelvià i s’explicaran l’atenció i les cures específiques que requereix especialment durant l’embaràs i el postpart, etapes en les que viu canvis importants, i com influeix també en la sexualitat. El dijous 26 d’octubre a la mateixa hora, tindrà lloc la xerrada-taller “Fisioteràpia respiratòria” a càrrec de la fisioterapeuta, Marta Torres, que explicarà aquesta especialitat centrada que permet reduir l’obstrucció de les vies respiratòries i millorar la ventilació pulmonar i que actua tant de forma preventiva com curativa.

I, finalment, el divendres 27 d'octubre a les 6 de la tarda tindrà lloc la xerrada “Recomanacions per a una bona salut dental de la mare i el nen” a càrrec de la higienista, Mercedes Tejeda. La xerrada se centrarà en les conseqüències dels canvis hormonals en la higiene bucodental, ja que poden fer que aparegui gingivitis i s’agreugin les patologies que teníem a la boca i també sobre com tenir cura de la boca del nadó des del primer moment per evitar que li apareguin les primeres càries i aconseguir des de ben petits agafar l’hàbit del raspallat diari. La Setmana de la Lactància Materna està concebuda també com una oportunitat per a crear un espai de trobada i suport entre les mares i famílies, on poder compartir les seves experiències, intercanviar consells i rebre el suport d’altres persones que passen per una situació similar.