Tanca
Via pública Societat 22 de juliol de 2020

Esparreguera disposa de 14 nous punts wifi gratuïts en diferents espais públics de la vila

Aquest nou servei, que s’ha finançat en part gràcies a una subvenció de la Comissió Europea, dona cobertura tant al centre com als diferents barris. La xarxa garanteix una connexió d’alta velocitat en un radi de 100 metres i permet que qualsevol ciutadà s’hi pugui connectar de manera ràpida i còmoda des de qualsevol dispositiu mòbil, tablet o portàtil

Des d’aquesta setmana Esparreguera disposa de 14 punts d’accés wifi gratuït instal·lats en diferents espais i equipaments públics tant del centre de la vila com dels diferents barris del municipi. Tota la ciutadania, a través de qualsevol dispositiu mòbil o tablet, podrà connectar-se gratuïtament a la zona de cobertura d’aquests punts i navegar a una velocitat mínima de 30 Mbps durant un màxim de 3 hores seguides. Amb el desplegament d’aquesta xarxa lliure d’accés a Internet, es facilita a la població la cerca d’informació i l’ús social de la xarxa de manera ràpida i còmoda. La compra dels aparells s’ha finançat amb 15.000 euros procedents d’una subvenció de la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea i l’Ajuntament ha fet una inversió de 15.446 euros per a la instal·lació i el manteniment dels equips.

Els punts on s’ha instal·lat aquest nou servei són: la plaça de l’Ajuntament; la plaça del Centre; la plaça de la Pagesia; el Centre Dual, on el punt d’accés dona cobertura a l’interior però també a la zona exterior, al carrer dels Arbres; la plaça de Santa Eulàlia; la Zona Esportiva, on el punt dona cobertura a les pistes i al camp de futbol; la Piscina d’Estiu; el Pavelló El Castell, on el punt dona cobertura a l’interior de l’equipament; el Parc de la Vila, on el punt d’accés està instal·lat a prop de la zona de pícnic; les Pistes esportives del Barri Font; la plaça de Catalunya a La Plana; la pista poliesportiva de Mas d’en Gall; el Parc de la Masia de Can Rial; i la plaça de la Serralada a Can Comelles. El procés d’instal·lació va començar a principis de juliol i actualment ja estan operatius els 14 punts.

El servei té una radi de cobertura de 100 metres i la connexió que s’ofereix des de cada punt és d’alta qualitat, amb un mínim de 30 Mbps. S’hi pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil, tablet o portàtil i per a connectar-s’hi només cal cercar dins el llistat de xarxes wifi disponibles la de WIFI4EU. Un cop trobada, els usuaris seran redirigits a una pàgina segura d’inici de sessió o portal captiu, on no caldrà introduir contrasenya, únicament acceptar els termes i condicions per a poder habilitar la connexió. En cada punt hi poden haver fins a 250 persones usuàries connectades simultàniament, excepte a la Piscina d’Estiu on s’han instal·lat dos punts per donar cobertura a fins a 500 persones. Les sessions tenen una durada màxima de 3 hores i, passat aquest temps, es pot iniciar una nova sessió, sempre i quan la capacitat de la xarxa ho permeti.

El cap del servei de Sistemes d’Informació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Joan Còrdoba, ha explicat que “hem intentat donar cobertura a tots els barris del municipi, col·locant els punts wifi en els llocs de més afluència de cadascun d’ells”. Tot i que inicialment es va plantejar la idea de fer un procés participatiu per a decidir quins punts es cobrien, finalment el consistori va optar per “fer un esforç econòmic i donar cobertura a tota la vila amb la instal·lació d’un total de 14 punts d’accés”. L’explotació del servei no és municipal, ja que es podria incórrer en un delicte de competència deslleial, sinó que va a càrrec d’una operadora privada de telecomunicacions. Properament es col·locaran panells indicatius en els diferents espais per a senyalitzar els punts d’accés wifi.