Tanca
Política 14 de juliol de 2021

Juan Jurado substituirà Maria Vallejo com a primer tinent d’alcalde al govern municipal

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Esparreguera es renova com a conseqüència de la cessió de la regidora Maria Vallejo de les seves responsabilitats com a primera tinent d’alcalde i coordinadora de l’àrea de Drets Socials i Ciutadania. El seu lloc serà ocupat per Juan Jurado, que, a més, mantindrà les regidories d’Educació i Cultura

La remodelació del govern municipal anunciada ahir per l’alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, durant el Ple de debat sobre l’estat del municipi s’ha materialitzat avui amb la signatura dels decrets de cartipàs que nomenen el regidor Juan Jurado nou primer tinent d’alcalde i coordinador de l’àrea de Drets Socials i Ciutadania. Jurado assumeix les funcions fins ara exercides per la regidora Maria Vallejo, que es manté al govern però redueix la seva dedicació per a poder assumir nous reptes professionals. La remodelació del govern entrarà aquesta tarda d’urgència al ple de la corporació, que haurà d’aprovar el nou règim de dedicacions així com les noves retribucions brutes anuals d’aquests dos regidors. La remodelació del govern i el nou organigrama polític de l’Ajuntament entraran en vigor a partir del 16 d’agost.

Els decrets d’alcaldia signats aquest matí que remodelen el cartipàs nomenen el fins ara regidor de Cultura i Educació, Juan Jurado, nou primer tinent d’alcalde i membre de la Junta de Govern Local, de la qual fins ara no en formava part, i coordinador de l’àrea de Drets Socials i Ciutadania en substitució de la regidora Maria Vallejo. La fins ara primera tinent d’alcalde emprendrà properament nous reptes professionals que no li permeten compatibilitzar les seves responsabilitats al govern municipal amb plena dedicació. Per això, sense sortir del govern, la regidora Vallejo reduirà la seva dedicació a un 25% de la jornada laboral i mantindrà les regidories de Gent Gran i Serveis Socials Especialitzats, per seguir al capdavant del Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC) i la Residència Municipal de Can Comelles.

Durant el Ple sobre l’estat del municipi celebrat ahir, l’alcalde Eduard Rivas va anunciar “canvis en el cartipàs a petició d'un dels seus membres” al torn que va assegurar que “amb el nou equip de govern afrontarem els reptes municipals per als propers dos anys de mandat”. És per això que el fins ara titular de Cultura i Educació, Juan Jurado, assumirà també la regidoria d’Organització i Persones i ampliarà les seves responsabilitats com a primer tinent d’alcalde i coordinador de l’àrea Drets Socials i Ciutadania. Jurado, passarà a tenir dedicació completa amb efectes del 16 d’agost. El acords sobre el nou règim de dedicacions i retribucions dels regidors Juan Jurado i Maria Vallejo se sotmetran a l’aprovació urgent del Ple durant la sessió ordinària d’aquesta tarda.