Tanca
Treball i Formació Promoció Econòmica 22 d’octubre de 2021

L’Ajuntament allargarà la contractació de 79 persones del pla local d’ocupació

Aquesta ampliació serà fins a mitjans de 2022 i es farà amb una modificació de crèdit d’1,32 milions d’euros que majoritàriament estaven assignats a les obres del camp de futbol i de la fase 1 de l’Escorxador. Aquests treballs es tornaran a dotar econòmicament a la primavera, quan es portaran a aprovació noves inversions amb romanents de tresoreria

L’Ajuntament d’Esparreguera ha aprovat aquesta setmana, per unanimitat de tots els grups municipals, la pròrroga de sis mesos del pla local d’ocupació vigent, fet que permetrà renovar el contracte a 79 persones de perfils professionals diferents, però majoritàriament dedicats a la neteja viària i el manteniment de la via pública, i prorrogar tres increments de jornada de personal municipal. Per a fer-ho possible, el ple municipal va aprovar dimecres una modificació de crèdit d’1.320.000 euros, provinents majoritàriament de les partides previstes per a les obres al camp de futbol municipal, per a les quals encara no es disposa de projecte constructiu, i de la fase 1 de les obres de l’edifici de l’Escorxador, per a no interferir en la preparació de la Festa Major de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera (Fede). Aquestes dues partides es reposaran a la primavera, quan és previst aprovar noves inversions a càrrec de romanents de tresoreria, ja que la llei d’estabilitat pressupostària es mantindrà suspesa fins a desembre de 2022.

La modificació de crèdit permetrà allargar durant 6 mesos més la contractació de 79 perfils diferents procedents majoritàriament del pla local d’ocupació, que finalitzava el 31 de desembre d’enguany. Es tracta de professionals que estan ubicats en departaments diversos, principalment la brigada d’obres i serveis, amb perfils que van des d’oficials fins a operaris, també netejadors d’edificis municipals, administratius i tècnics de diferents especialitats adscrits principalment a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. A més, es prorrogaran tres increments de jornada de personal municipal que es van ampliar per necessitats vinculades a l’increment de tasques per l’emergència sanitària. El primer tinent d’alcalde, Juan Jurado, ha subratllat que “s’han invertit més d’1,6 milions d’euros en les diferents edicions dels plans locals d’ocupació, que són un dels elements més destacats i estratègics de totes les inversions amb romanents pel seu impacte en l’ocupació del municipi i per la bona feina que estan duent a terme”.

Durant la sessió plenària, l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va explicar que aquesta modificació de crèdit “és una replanificació de la planificació”, perquè “inicialment l’horitzó de treball per a les inversions amb càrrec a romanents era de 12 mesos, però ara ja sabem amb certesa que tindrem fins al 31 de desembre de 2022 per fer front a l’execució”. En aquest sentit, l’alcalde ha apuntat que en els dos primers paquets d’inversions aprovats per l’Ajuntament s’havien previst inversions que contemplaven tant el projecte d’obra com la seva execució i que, “a data d’avui, van amb retard”. Per això l’equip de govern municipal, ha apostat per “diferir algunes obres que no es podran executar fins l’any que ve, i allargar plans locals d’ocupació, tan de perfils tècnics com de personal de la brigada d’obres i serveis, que fan una feina en neteja viària i manteniment de la via pública que ens és més que necessari”.

En referència als crèdits que es donen en baixa per a poder finançar aquesta ampliació de la contractació, el primer tinent d’alcalde ha subratllat que “només canviem la planificació, no la prioritat, perquè els diners puguin tenir impacte ara”. En aquest sentit, ha explicat que “es fa palès un fet temporal, que la redacció de projectes segueix un decurs i que és després que es pot parlar de l’execució en si, i això ens permet que dues partides siguin diferides en favor d’aquests plans d’ocupació sense que això impliqui cap demora en l’execució de les partides que originalment estaven previstes”. Els dos crèdits que es donen en baixa són l’execució del projecte de millora del camp de futbol, del qual actualment s’està redactant el projecte i, per tant, no es pot executar. I la fase 1 de la rehabilitació de l’edifici de l’Escorxador, que ja té projecte redactat, però, tal com ha explicat el regidor, “en coordinació amb la Fede, havíem previst que els treballs no es fessin abans de Festa Major d’estiu, per no dificultar les activitats que organitza l’entitat”. Juan Jurado ha apuntat que “al mes d’abril o maig tenim previst tornar a portar a aprovació noves inversions amb romanents que ens permetrien reposar aquestes partides i realitzar les obres, en el cas de l’Escorxador, després de la Festa Major d’estiu”.