Tanca
Medi Ambient 24 de novembre de 2022

L’Ajuntament comença l’arranjament de cinc camins forestals del terme municipal

Es tracta del camí de la Vinya Vella a Collbató, el de Can Roca al Coll de Can Rubió, el camí de les Bramones, el camí de la Font de Can Tobella i el camí de Can Tobella. Aquests treballs formen part del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i tenen per objectiu garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció d’incendis en cas d’emergències

L’Ajuntament d’Esparreguera ha començat aquesta setmana els treballs d’arranjament i millora de cinc camins forestals, el camí que uneix la Vinya Vella amb Collbató, el de Can Roca al Coll de Can Rubió, el camí de les Bramones, el camí de la Font de Can Tobella i el camí de Can Tobella. Aquesta intervenció es fa en el marc del Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals (PPI) per tal de garantir la seguretat en la circulació dels vehicles d’extinció en cas d’emergència. L’actuació es durà a terme en un total de 6,75 quilòmetres de camins i l’està realitzant Taller Àuria SCCL per un import de 12.535 euros. Aquests treballs se sumen als que ja es van dur a terme a la primavera a la zona nord del terme municipal, concretament, al camí de la Vinya Vella, al camí dels Blaus, al camí d’accés a l’església del Puig, al camí de Can Rubió als Vinyals i al camí veïnal a Collbató, tots ells camins que també formen part de la xarxa de camins de prevenció d’incendis.

La intervenció inclosa en el PPI compta amb cinc actuacions: el repàs de manteniment de la plataforma i de la secció de servei del camí que uneix la Vinya Vella amb Collbató, que engloba 1,21 quilòmetres; del camí de Can Roca al Coll de Can Rubió, que té un total de 2,62 quilòmetres; del camí de les Bramones, que disposa de 0,47 quilòmetres; del camí de la Font de Can Tobella cap al Coll de les Bruixes, que té 0,90 quilòmetres; i del camí que arriba fins a la masia de Can Tobella, que comprèn 2,06 quilòmetres. Els treballs inclouen la tallada, poda i estassada de la vegetació, assegurar una amplada de 4 metres o, en casos en que no sigui possible, l’amplada suficient perquè pugui passar un camió de bombers; l’uniformització del ferm, aplanant-lo i endurint-lo; i la realització de les sortides i recollides d’aigua adequades per garantir la màxima estabilitat dels camins i prevenir la formació de xaragalls i esquerdes.

El regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, ha explicat que “les actuacions que s’estan duent a terme estan incloses en el Pla de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals del 2022, però hem hagut de fer una petita modificació, ja que en aquest pla s’hi encabia el camí de la Sal, que va des del balneari de La Puda fins a Monistrol de Montserrat, on actualment s’hi estan duent a terme les obres del nou col·lector de salmorres”. Quant finalitzin els treballs de construcció de la nova canonada soterrada per a transportar les salmorres de la conca del Llobregat, l’empresa adjudicatària dels mateixos realitzarà els treballs de manteniment dels camins. “Per aquest motiu, hem optat per incloure el camí de la Font de Can Tobella i el camí de Can Tobella, que també formen part de la xarxa de pistes forestals que poden requerir els vehicles d’extinció en cas d’incendis”, ha apuntat el regidor.

Comparteix aquest contingut