Tanca

L’Ajuntament incorpora 47 nous professionals a través dels Plans Locals d’Ocupació

Es tracta d’operaris de neteja viària, personal d’oficis, tècnics auxiliars d’educació, monitors del TOCC, agents cívics, tècnics d’inserció laboral, un recepcionista i un tècnic auxiliar informàtic. A aquestes contractacions, que s’han començat a fer al juliol, el consistori hi destina una partida de 506.712 euros que es finança amb càrrec al romanent de tresoreria

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha començat la contractació dels 47 nous professionals que formaran part de la quarta edició dels Plans Locals d’Ocupació. La setmana passada es van incorporar ja 18 operaris de neteja viària i en les properes setmanes començaran també 16 professionals d’oficis, 2 agents cívics, un tècnic auxiliar d’informàtica, un recepcionista i 3 tècnics d’inserció laboral. Les incorporacions finalitzaran al setembre, quan comencin a treballar 4 tècnics auxiliars d’educació i 2 auxiliars de monitor del Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC). La dotació econòmica d’aquests plans és de 506.712 euros amb càrrec als romanents de tresoreria. Paral·lelament, aquest mes de juliol també s’han incorporat al consistori 2 conserges i 6 netejadores d’edificis municipals, que formen part dels plans d’ocupació subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Aquestes contractacions tenen per objectiu ampliar la cobertura del foment de l’ocupació, són totes a jornada completa i finalitzaran al desembre de 2022. Tot i que inicialment es preveia contractar 54 persones, finalment el nombre ha baixat a 47, perquè algunes places han quedat desertes. La majoria dels perfils contractats estaran adscrits a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, fent tasques vinculades a la neteja i el manteniment de la via pública, però també hi ha professionals que formaran part de la regidoria d’Educació o de Serveis Informàtics. A més, l’Ajuntament contractarà també 3 persones tècniques d’inserció laboral que s’encarregaran de fer l’acompanyament laboral i la gestió de les actuacions vinculades als plans d’ocupació.

El passat divendres 8 de juliol es van incorporar els 18 operaris de neteja viària que reforçaran les tasques que realitza la brigada municipal pel que fa a la desinfecció de la via pública. També és previst que aquest mes s’incorporin 16 professionals d’oficis, que es dedicaran al manteniment de la via pública i el mobiliari urbà i tindran perfils polivalents, amb capacitat per a realitzar tasques d’electricista, serraller, fuster, pintor o paleta. També es contractarà un recepcionista, que estarà adscrit a la nau d ela brigada municipal, i gestionarà aspectes logístics i de comanda de materials. També començaran a treballar dos nous agents cívics, que faran accions vinculades a la regidoria d’Espai Natural; i a Serveis Informàtics s’incorporarà un tècnic auxiliar informàtic. A més, amb l’inici del nou curs escolar, a principis de setembre, s’incorporaran també 4 tècnics auxiliars d’educació que treballaran a les dues escoles bressol municipals i 2 auxiliars de monitor del TOCC.