Tanca
Educació 10 de maig de 2022

L’Ajuntament organitza tres xerrades de suport a la funció educativa de les famílies

El cicle comença avui amb “Educar i no cridar” a càrrec de la sociòloga i educadora Alba Castellví. El dia 7 de juny tindrà lloc la segona proposta, “Em fa pànic la secundària” amb el mestre i coach Joan Carles Folia i el 5 de juliol, “Emocions, xarxes i fills. Com els combinem?” amb la sociòloga Liliana Arroyo. Totes són telemàtiques, es fan a les 6 de la tarda i necessiten inscripció prèvia

La Regidoria d’Educació organitza tres xerrades informatives i d’orientació adreçades a les famílies amb el propòsit de fer un acompanyament a l’escolaritat, prevenir el fracàs escolar i enfortir la participació educativa. La primera proposta té per objectiu donar estratègies i instruments a les famílies amb infants entre 3 i 12 anys per educar amb serenitat i coherència. La sociòloga i educadora Alba Castellví serà l’encarregada d’impartir aquesta xerrada participativa, que tindrà lloc avui a les 6 de la tarda de manera telemàtica. El cicle seguirà el dia 7 de juny amb una conferència que tractarà sobre el pas de la primària a la secundària i mostrarà a les famílies com acompanyar amb tranquil·litat als joves en aquest moment de canvi, que coincideix també amb l’etapa de l’adolescència. Finalment, el 5 de juliol s’ha programat la última proposta, que tractarà sobre com aconseguir uns bons hàbits en relació a mòbils, xarxes i videojocs. Totes les xerrades formen part de catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona, es faran en format telemàtic i, per a participar-hi, es requereix inscripció prèvia.

Aquestes formacions sorgeixen com a resposta a una petició que les AMPAs i AFAs del municipi van fer arribar a la Regidoria d’Educació en el marc de les reunions trimestrals de coordinació entre el consistori i les entitats. Les associacions van ser les encarregades d’escollir la primera proposta, que porta per títol “Educar i no cridar”. Es tracta d’una xerrada participativa en la qual es donen eines per gestionar amb serenitat situacions de la vida quotidiana i es tracten temes com els límits, com dir no i resistir amb serenitat, com han de ser les normes, quins instruments es necessiten per a una comunicació adequada, com procedir davant conductes inadequades i la unitat de criteri, entre d'altres. La xerrada anirà a càrrec de la sociòloga, mediadora i educadora, alba Castellví, autora dels llibres “Educar sense cridar” i “Educar adolescents”. La sessió es farà avui a les 6 de la tarda en línia, a través de la plataforma Teams, i per participar-hi cal inscripció prèvia.

La segona proposta és la xerrada “Em fa pànic la secundària”, que està adreçada a famílies amb fills i filles de 10 a 12 anys, i vol donar a conèixer què implica aquest canvi d’etapa educativa així com afavorir el coneixement de la secundària per part de les famílies, amb l’objectiu de facilitar el suport als fills i filles en aquesta transició. Es tracta d’una etapa d’incerteses de la trajectòria vital que, a més, coincideix amb l’entrada a l’adolescència, quan es produeix una explosió hormonal que fa que es visquin els esdeveniments amb més intensitat. Per això, el mestre, coach i comunicador Joan Carles Folia explicarà a les famílies com acompanyar i preparar als joves per assumir aquests nous reptes. Aquesta xerrada es farà el dimarts 7 de juny a les 6 de la tarda i per participar-hi cal inscriure’s prèviament.

La darrera proposta de la Regidoria d’Educació és la xerrada “Emocions, xarxes i fills. Com els combinem?”, a càrrec de Liliana Arroyo, doctora en sociologia, especialista en Innovació Social Digital i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE. En aquesta sessió el tema seran els dispositius i les pantalles, que han esdevingut un habitant més a les llars i sovint són un repte educatiu i de gestió familiar. Per això, s’oferirà una mirada que contextualitza les oportunitats de l’era digital amb les dificultats quotidianes d’aconseguir uns bons hàbits en relació a mòbils, xarxes i videojocs i també s’aportaran exemples pràctics i estratègies recomanades per a famílies amb infants i adolescents. Aquesta xerrada tindrà lloc el dimarts 5 de juliol a les 6 de la tarda i també requereix inscripció prèvia.