Tanca
Via pública Societat 14 de gener de 2020

L’Ajuntament repartirà 2.500 ampolles plegables per a netejar orins de gossos

A partir de demà, totes les persones propietàries de gossos registrats al cens municipal d’animals de companyia, o aquelles que censin l’animal per primer cop, podran recollir gratuïtament la seva ampolla a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Aquesta acció s’emmarca en la campanya “Estima’t Esparreguera, Suma’t al civisme”

L’Ajuntament d’Esparreguera repartirà 2.504 ampolles plegables destinades a la neteja dels orins del gossos que passegen per la vila. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya “Estima’t Esparreguera, Suma’t al civisme”, impulsada des de gener de 2019, que pretén que la ciutadania tingui més consciència de poble a l’hora de fer ús dels espais públics i les diverses instal·lacions municipals i, d’aquesta manera, aconseguir una vila més neta i cívica. La inversió realitzada pel consistori per la compra d’aquestes ampolles ha estat de 2.268 euros.

L’ampolla plegable es lliurarà gratuïtament, a partir de demà, a totes les persones propietàries de gossos que constin al cens municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament d’Esparreguera. Per a obtenir-la, caldrà presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) el DNI del propietari i el número de xip de l’animal. L’ampolla també s’entregarà a totes aquelles persones que censin el gos per primer cop. “Amb aquestes ampolles volem contribuir a promocionar el civisme entre els esparreguerins i esparreguerines, esperem que siguin d'ajuda per a mantenir la nostra vila més neta i contribueixin també a evitar la degradació dels fanals, bancs i altre mobiliari públic”, ha subratllat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas.

L’Ordenança de Civisme i Convivència contempla com a infraccions sancionades amb multes de 60 fins a 300 euros, embrutar amb deposicions o miccions, tant de persones com d’animals, les vies públiques, els elements estructurals, els edificis i les instal·lacions de titularitat municipal o el mobiliari urbà. També està sancionat el fet de no recollir les deposicions d’un animal de companyia i dipositar-les convenientment embolcades als contenidors de rebuig i no netejar amb suficient aigua els orins dels animals de forma immediata a què s’hagi produït. En aquest cas, les sancions poden anar dels 300 fins als 1200 euros.

Amb l’objectiu de contribuir al compliment de l’Ordenança de Civisme, el consistori distribuirà aquestes ampolles plegables dissenyades amb l’objectiu de facilitar la dissolució de l’orina dels animals. Les ampolles s’han d’omplir d’aigua i, per a millorar encara més la neteja, s’hi pot afegir unes gotes de vinagre que ajuden a neutralitzar l’olor dels orins aconseguint així eliminar la molèstia i també que l’animal torni a fer pipi en el mateix lloc. Es desaconsella fer ús de lleixiu perquè no és bo ni per als animals ni pel mobiliari urbà.

Comparteix aquest contingut