Tanca
Cultura i Festes Urbanisme 15 de novembre de 2022

L’Ateneu d’Esparreguera reobre aquest divendres després de les obres de remodelació

Els treballs han inclòs la rehabilitació de les dues façanes, l’ampliació dels lavabos existents, l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda i diferents actuacions de millora de l’espai interior i la coberta. Per a celebrar la reobertura de l’equipament, aquest cap de setmana s’han programat diferents activitats culturals obertes a tota la ciutadania

Les obres de reforma i adequació de l’Ateneu per adaptar-lo a noves exigències d’usos i normatives ja han finalitzat. Les actuacions realitzades han comportat la rehabilitació de les dues façanes de l’edifici, la reforma i ampliació dels lavabos, l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda, treballs de reparació i millora de l’estanqueïtat de l’edifici, la rehabilitació de la sala annexa a la llotja i també d’alguns punts de la coberta. Així mateix, també s’han arranjat les instal·lacions tèrmiques i de climatització així com la instal·lació elèctrica de l’equipament. Els treballs han anat a càrrec de l’empresa B28 Construccions SL, a la qual s’havien adjudicat les obres per un import de 297.520 euros, iva inclòs. Les obres van començar a finals de març i mentre han durat les actuacions l’equipament ha estat tancat al públic. Per a celebrar-ne la reobertura, l’Ajuntament ha programat aquest divendres i diumenge un seguit d’activitats culturals, que inclouen un espectacle de circ per a públic familiar, un concert amb la Banda de Música d’Esparreguera i ball per a la gent gran.

El projecte d’obres de reforma de l’Ateneu, situat a l’avinguda de Francesc Macià número 26 i inclòs a l’inventari de patrimoni arquitectònic amb la categoria de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), ha constat de tres blocs diferenciats. D’una banda, l’adequació de l’edifici, que ha inclòs la rehabilitació de les dues façanes, la davantera que dona a l’avinguda i la posterior situada a la plaça d’Antoni Nin i Escudé. Així mateix s’ha fet la reforma i ampliació de la dotació existent de lavabos per adequar-los a la normativa d’accessibilitat i ajustar-los a l’aforament corresponent, modificant-ne també l’accés; i l’adequació de l’accés per a persones amb mobilitat reduïda amb la construcció d’una rampa a l’entrada situada a la plaça. A més, s’ha rehabilitat la coberta per a solucionar problemes d’infiltracions per aigua de pluja, s’ha rehabilitat la sala annexa a la llotja i s’ha adequat la llotja, així com el balcó i les baranes per ajustar-les a la normativa actual de seguretat. 

Les actuacions també han inclòs el projecte de les instal·lacions tèrmiques i de climatització, d’acord amb la normativa aplicable, i el projecte de la instal·lació elèctrica per a l’obtenció de l’acta favorable de la inspecció periòdica obligatòria. L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha afirmat que “eren unes obres més que necessàries i reivindicades, tant la part estètica de rehabilitació de la façana i l’interior de l’edifici, com les millores que s’han fet a nivell estructural i sobretot l’adequació dels banys”. Paral·lelament, Eduard Rivas també ha volgut destacar que, “més enllà d’aquestes millores, amb la reobertura de l’equipament comença també una nova relació entre l’Ateneu i l’Ajuntament, perquè ara tenim clars quins són els drets i obligacions de totes les parts implicades i això, sumat a la bona entesa que hi ha amb el llogater de l’equipament, ha de revertir en la millora de la seva utilitat pública".

La inauguració de la reforma de l’Ateneu tindrà lloc divendres 18 de novembre a les 9 del vespre amb un acte oficial que comptarà amb la presència de l’alcalde d’Esparreguera i el primer tinent d’alcalde, Juan Jurado, i al qual s’han convidat també tots els regidors i regidores del consistori. Seguidament, es representarà Arriba! Circ i humor de l’artista de circ José Luis Redondo, un espectacle d’equilibris i humor per a tota la família. La programació cultural en motiu de la reobertura de l’equipament seguirà diumenge 20 de novembre a les 5 de la tarda amb un cafè concert amb la Banda de Música d'Esparreguera, que oferirà un repertori de temes variat, i a les 6.30 de la tarda, l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Esparreguera organitza un ball amb el Duo Cabana.