Tanca
Educació 10 d’abril de 2024

L’escola bressol municipal Coloraines obrirà una nova línia d’Infantil 1 el curs 2024-2025

Aquesta nova línia per a infants d’entre 1 i 2 anys es crea per a donar resposta a l’increment de la demanda registrat el curs passat. La nova aula, que comptarà amb una mestra i una tècnica auxiliar d’educació, incrementarà fins a 5 l’oferta total de línies d’Infantil 1 a les escoles bressol municipals. L’oferta es complementa amb 5 línies d’Infantil 2 i una línia d’Infantil 0

L’escola bressol municipal Coloraines disposarà d’una nova línia d’Infantil 1 (I1) el proper curs 2024-2025, amb la qual cosa el centre tindrà una oferta total de 3 línies per a infants d’entre 1 i 2 anys que se sumaran a les dues que ja ofereix també l’escola bressol municipal Cucuruga. L’ampliació de l’oferta d’Infantil 1 vol donar resposta a l’augment de demana registrat l’any passat a Esparreguera. Així, amb la incorporació d’aquesta nova línia, l’oferta educativa municipal per a l’educació infantil de primer cicle per al curs 2024-2025 comptarà amb 1 línia d’I0, 5 línies d’I1 i 5 línies d’I2 repartides en els dos centres municipals existents. La nova aula d’I1 comptarà amb una mestra i una tècnica auxiliar d’educació, com ja passa a la resta de classes de les dues escoles bressol municipals. La creació d’aquestes dues noves places es va aprovar en el passat Ple municipal amb la modificació del Catàleg de Llocs de Treball i de la Plantilla de Personal de 2024. En referència a la preinscripció per les escoles bressol municipals, enguany es podrà fer del 8 al 21 de maig i els dos centres faran jornades de portes obertes, el dia 30 d’abril serà el torn de l’EBM Coloraines i el 7 de maig es faran a l’EBM Cucuruga.

Aquesta ampliació es va anunciar ahir en la sessió plenària del Consell Escolar Municipal d’Esparreguera. La regidora d’Educació, Desirée Gómez, ha explicat que “aquesta nova línia d’Infantil 1 s’obrirà per resoldre la demanda que hem tingut aquets curs, en el qual han quedat 17 infants en llista d’espera”, un fet que “no podíem preveure, perquè és la primera vegada que a Infantil 1 queda una llista d’espera tan llarga”.  Gómez ha apuntat que la capacitat de les escoles bressol municipals no s’ha pogut ampliar per aquest curs perquè “cada aula té una parella educativa, formada per una mestra i una tècnica auxiliar d’educació, i si s’hagués obert la nova aula al setembre no s’hauria pogut fer amb aquestes condicions”. Tot i això, la regidora ha defensat que el consistori ha treballat “en temps rècord, tant des de Recursos Humans com des de la Regidoria d’Educació, per poder tenir aquesta nova línia el proper curs, amb una parella educativa i també una aula adequada, ja que comptem amb una partida per a comprar mobles i material educatiu per a dotar aquesta nova classe”.

Amb la incorporació d’aquesta nova línia, l’oferta educativa municipal per a l’educació infantil de primer cicle per al curs 2024-2025 comptarà amb 3 línia d’Infantil 1 i 3 línies d’Infantil 2 a l’EBM Coloraines i 1 línia d’Infantil 0, 2 línies d’Infantil 1 i 2 línies d’Infantil 2 a l’EBM Cucuruga. Les ràtios d'alumnes per aula són de 8 infants a I0, 13 infants a I1 i 20 infants a I2. La regidora ha explicat que l’ampliació d’aquesta línia d’infantil 1 s’ha fet a l’EBM Coloraines “per un tema d’espai, ja que l’equipament disposa d’una instal·lació més àmplia” i ha anunciat també que fa unes setmanes la plantilla d’aquesta escola bressol municipal s’ha ampliat amb una nova tècnica auxiliar d’educació que ofereix suport al centre. “L’aposta per l’educació infantil de primer cicle a Esparreguera és clara, som conscients que aquesta primera etapa educativa és molt important per al desenvolupament dels infants i crec que podem estar molt contents de comptar amb dues escoles bressol públiques magnífiques, que tenen un projecte educatiu molt potent al darrera”, ha subratllat la regidora.