Tanca
Societat 21 de setembre de 2020

La Biblioteca comença avui les activitats presencials i reobre l’accés a la sala infantil

L’ús de la mascareta és obligatori en tot l’equipament, on no cal cita prèvia per accedir als serveis de consulta i préstec de llibres i documents, però sí que cal fer inscripció per als cursos i activitats esporàdiques. A partir d’avui comença també l’horari d’hivern: de dilluns a divendres de 3 a 8 del vespre i de dimarts a dissabte de 10 del matí a 1.30 del migdia

La Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera comença la setmana amb novetats: la reobertura de la sala infantil, la posada en marxa de les activitats presencials i el retorn a l’horari d’hivern. A partir d’avui, l’equipament estarà obert de dilluns a divendres de 3 de la tarda a 8 del vespre i de dimarts a dissabte de 10 del matí a 1.30 del migdia i també tornarà a estar accessible la sala infantil, però no l’espai de petits lectors, que romandrà tancat perquè no disposa de ventilació exterior i no s’hi poden garantir les mesures de seguretat. Així mateix la biblioteca arrenca aquesta setmana la programació de setembre, amb l’inici dels diferents cursos d’idiomes, d’informàtica, els clubs de lectura i les activitats esporàdiques, com tallers i hores del conte. Totes les activitats es fan amb inscripció prèvia i s’han reduït les ràtios dels grups per a complir amb les mesures de prevenció de la Covid-19.

La directora de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, Carla Canongia, ha subratllat que “les inscripcions han estat un èxit i gairebé totes les activitats han omplert ja la seva capacitat, només queden places disponibles per als tallers i activitats esporàdiques, però tots els cursos que tenen continuïtat durant l’any estan plens”. L’equipament ha hagut d’adaptar la capacitat de cada sala per a poder complir amb la normativa de distanciament social. Així la sala d’actes ha passat de poder acollir 125 persones, a només 30; les sales de suport que tenien capacitat per a 30 persones, ara estan limitades a 8; i l’aula d’informàtica ha reduït a la meitat l’aforament, passant de 16 a només 8 ordinadors ocupats. En el cas de la sala infantil, la capacitat està limitada a 23 infants i els seus pares, la sala d’adults a 45 persones i l’espai jove a un màxim de 10 nois i noies. Abans d’accedir a la biblioteca cal netejar-se les mans en els dispensadors de gel hidroalcohòlic i, un cop a l’interior, és obligatori l’ús de la mascareta i cal mantenir la distància interpersonal en tots els espais.

Per accedir als serveis de préstec i de consulta de llibres i documents no cal demanar cita prèvia, tot i que sí que hi haurà control d’aforament. En canvi, per a poder participar de les diferents activitats que organitza la biblioteca, tant regulars com esporàdiques, sí que es necessita fer inscripció prèvia per a garantir la correcta capacitat dels grups segons la sala i la traçabilitat de contactes. “Abans per la biblioteca hi passaven unes 400 persones diàries de mitjana, a partir d’aquesta setmana veurem com anem d’aforament, la inscripció a les activitats ha estat un èxit i esperem que mica en mica puguem recuperar l’activitat, sempre garantint les mesures de seguretat”, ha apuntat la directora. A banda de la programació regular, la biblioteca també comença aquest mes el projecte de maletes viatgeres a les escoles i llars d’infants i les visites dels centres educatius per a conèixer l’equipament.

Les activitats presencials s’estrenen avui a les 5.30 de la tarda amb la classe del grup de nivell mitjà de conversa en anglès i demà, a la mateixa hora, la del grup de nivell bàsic. El dijous, arrencarà el curs d’informàtica bàsica per a adults, a les 3.15 de la tarda; i a les 5.45 serà el torn del nivell bàsic de conversa en italià. A les 6.30 es farà el primer Club de Lectura d’Adults sobre el llibre “El fill de l’italià” de Rafel Nadal, que comptarà amb la presència de l’autor i la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes. A més, a les 5.30 es farà l’Hora del Conte, per a infants a partir de 3 anys, amb la història “El Peix Irisat i altres contes d’animals” amb la Cia. Patawa. El divendres a les 6.30 de la tarda serà el torn del grup de conversa en alemany. I el dissabte, dels grups de conversa en francès, que aquest any compten amb tres grups. Les classes s’iniciaran dissabte 26 de setembre a les 10 del matí per al grup A i a les 12 per al C; i dissabte 3 d’octubre començarà el curs el grup B. La última setmana de setembre també es posaran en marxa algunes activitats. Dilluns 28 de setembre a les 5.30 de la tarda començarà el Petit Club de Lectura, adreçat a infants de P4 i P5; dimarts 29 setembre a les 6 de la tarda es farà la presentació de les parelles LECXIT, un projecte que impulsa l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora; i dimecres 30 setembre començarà el MiniClub de Lectura.

Comparteix aquest contingut