Tanca
Via pública Societat 20 de desembre de 2019

La ciutadania d'Esparreguera podrà decidir la ubicació dels nous punts wifi gratuïts

L’Ajuntament instal·larà a principis de l’any que ve nous punts d’accés lliure a internet en espais i edificis públics, un servei que estarà finançat amb fons europeus. A través de la plataforma decideix.esparreguera.cat la població podrà escollir la ubicació d’algunes d’aquestes àrees de connexió

En el primer trimestre de 2020 els esparreguerins i esparreguerines disposaran de nous punts wifi gratuïts d’alta qualitat en equipaments municipals i espais públics exteriors, que es finançaran amb la subvenció de 15.000 euros que ha rebut l’Ajuntament a través de la iniciativa WIFI4EU de la Comissió Europea. Per a decidir on s’ubicaran alguns d’aquests punts, el consistori obrirà al gener un procés participatiu, a través de la plataforma decideix.esparreguera.cat, perquè la ciutadania pugui proposar i votar les ubicacions que consideri més idònies.

Actualment Esparreguera ja disposa de connexió wifi gratuïta a quatre equipaments municipals i el seu entorn: l’Ajuntament, Cal Trempat, el Centre Dual i la Piscina coberta de Can Pasqual. Amb aquesta subvenció es podran ampliar els punts wifi a altres edificis municipals i espais com ara places o parcs. Esparreguera és un del centenar de municipis catalans que ha obtingut aquest ajut de la Comissió Europea que té per objectiu millorar la connectivitat en el si de la Unió Europea per a garantir que tota la ciutadania tingui accés a internet i pugui beneficiar-se de serveis com ara la utilització de l’administració electrònica.

Paral·lelament, a partir del gener s’implementarà un nou sistema de connexió gratuïta a la xarxa wifi dels quatre equipaments municipals que ja disposen d’aquest servei. Els treballs per a realitzar el canvi de xarxa duraran unes setmanes, en les quals el servei romandrà inoperatiu. Amb aquesta modificació canviarà també el sistema per a accedir-hi, per a fer-ho caldrà sol·licitar un tiquet d’usuari en qualsevol dels equipaments habilitats per disposar d’una clau d’entrada. A partir del moment que la persona usuària activi la clau, podrà navegar amb accés des de la xarxa WiFi_Esparreguera durant tres mesos; després s’haurà de sol·licitar un altre tiquet.

Fins ara era necessari entrar una instància a l’OAC per donar-se d’alta com a usuari. Amb aquest nou sistema s’agilitza el procediment per a que la ciutadania pugui accedir a internet des de qualsevol equip portàtil amb tecnologia wifi, com ara un ordinador portàtil, una PDA o un telèfon mòbil, durant l’horari d’obertura dels equipaments. Actualment, hi ha 300 usuaris registrats a la xarxa de wifi municipal i, al llarg del 2019, a l’Ajuntament, que és l’equipament on més s’utilitza aquest servei, s’han registrat 789 sessions.