Tanca
Política 21 de juliol de 2022

La regidora d’Esparreguera 2031 Joana Mora presenta la seva renúncia al Ple municipal

Els motius, segons ha explicat, són la manca de temps, la manca de motivació per la política institucional i deixar pas al seu substitut dins del partit, Pablo Chamorro. La sessió plenària, que va començar amb un minut de silenci en memòria d’Ignasi Oleart, també va acordar el conveni per a la prestació del servei de bus urbà entre els anys 2022 i 2025

El Ple de l’Ajuntament d’Esparreguera va acceptar ahir la renúncia de la regidora Joana Mora Aznar, adscrita del grup municipal d’Esparreguera 2031, qui va anunciar que deixava la política municipal per manca de temps i de motivació per la política institucional. El seu lloc l’ocuparà el tercer candidat de la llista d’aquesta agrupació municipal, Pablo Chamorro. Paral·lelament, a l’inici de la sessió s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’Ignasi Oleart Comellas, alcalde d’Esparreguera de 1972 a 1978 i regidor del consistori entre els anys 2007 i 2015 per el grup de l’Alternativa Independent d'Esparreguera (AIESPA). La sessió plenària també va servir per acordar el conveni amb la Generalitat, l’Autoritat del Transport Metropolità i la Hispano Igualadina, per a la prestació del servei de bus urbà fins al 2025, i la modificació de la plantilla i el catàleg de llocs de treball de les àrees de Territori i Sostenibilitat i Drets Socials i Ciutadania.

La regidora d’Esparreguera 2031, Joana Mora, va explicar que fa tres anys va començar “il·lusionada” la seva entrada a la política municipal, però que “ha arribat el moment de deixar-ho per tres raons: la primera és que per motius laborals no disposo de prou temps per fer una bona feina com a regidora; la segona és que pel meu caràcter i manera de fer no em sento prou còmoda dins la política institucional i prefereixo dedicar-me a altres activitats de voluntariat; i la última raó és que em pren el relleu el Pablo, que farà una gran feina”. Mora va agrair el recolzament rebut durant aquest temps i la confiança dipositada en ell pel cap de llista del partit Manel Roca. El seu lloc serà ocupat ara per Pablo Chamorro Lorenzo, que ocupava el número tres en la llista de l’agrupació a les eleccions municipals del 2019. Durant el torn d’intervencions, l’alcalde i tots els regidors i regidores del consistori van expressar el seu respecte i agraïment per la tasca realitzada per Mora durant aquests anys.

D’altra banda, en l’àmbit de la mobilitat i l’accessibilitat, el Ple municipal va aprovar el conveni amb la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità i la Hispano Igualadina SL per a la millora dels serveis transport públic de viatgers per carretera a Esparreguera. Aquest conveni per a la prestació del servei de bus urbà s’acorda per quatre anys, entre el 2022 i el 2025, per un import de 181.225 euros anuals. Hi van votar a favor el PSC, Esparreguera en Comú, Esparreguera 2031, Junts per Esparreguera i el regidor no adscrit; i l’abstenció d’ERC, la CUP i Ciutadans.

Així mateix, el ple també va aprovar, dins l’àrea d’Organització i Persones, la modificació de la plantilla i el catàleg de llocs de treball de les àrees de Territori i Sostenibilitat i Drets Socials i Ciutadania. Aquestes modificacions afecten a dues places, per una banda, la creació del lloc de treball de cap de Servei Jurídic de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat i, per l’altre, la reconversió d’un plaça de professor de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera en una de tècnic auxiliar de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit i l’abstenció de la resta de formacions polítiques.