Tanca

La Regidoria d’Espai Natural i Residus encara l’execució i manteniment de les franges perimetrals

El nou regidor socialista, Joan Nuñez, que liderarà la regidoria en el mandat 2023-2027, es marca també com a prioritats el desplegament del nou contracte de recollida de residus, especialment als barris perifèrics i, en l’àmbit de via pública i verd urbà, l’actualització de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i la Brigada Municipal de Neteja

L’execució de noves franges perimetrals de protecció contra els incendis forestals als barris perifèrics d’Esparreguera i el manteniment de les franges ja realitzades són un dels principals objectius del nou regidor d’Espai Natural, Salut Pública i Residus, Joan Nuñez. La regidoria liderada pel socialista engloba Espai Natural i Salut Pública, que en l’anterior mandat gestionava el regidor Emmanuel Ortí; Residus, que fins ara liderava Rogeli de la Cruz; i també té delegades les competències en l’àmbit de Via pública i Verd urbà, que s’engloben dins la Regidoria d’Urbanisme i Via pública, que actualment gestiona la regidora Nativitat Sanchez. El nou regidor també apunta entre els seus reptes per aquest mandat, la finalització del desplegament del nou contracte de recollida i gestió de residus municipals, que ja s’ha implementat al centre però que encara s’està duent a terme als barris perifèrics; l’impuls de les energies renovables al municipi i l’actualització de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i la Brigada Municipal de Neteja per a que puguin prestar el seu servei amb més eficiència.

Joan Nuñez, qui anava de número set en la candidatura del PSC a les eleccions municipals, ha dedicat la seva vida professional a l’àmbit de les telecomunicacions i l’obra civil, milita des de fa més de 20 anys al partit socialista i, actualment, és primer secretari de la secció local del PSC d’Esparreguera i membre de l’executiva comarcal del Baix Llobregat. L’esparreguerí s’estrena aquest mandat com a electe de l’Ajuntament d’Esparreguera i, des de fa unes setmanes, ja ha iniciat la seva tasca al capdavant de la Regidoria d’Espai Natural, Salut Pública i Residus i també com a cinquè tinent d’alcaldia. En l’àmbit d’Espai Natural, Nuñez ha apuntat que “un dels reptes més importants és la protecció contra els incendis forestals, tenim un deute històric amb els barris perifèrics que ara estem entomant, que és el tema de les franges perimetrals”. El 2019 ja es va obrir la franja perimetral de Mas d’en Gall i, segons apunta el regidor, "ara tenim una subvenció de la Diputació de Barcelona per poder iniciar l’execució d’una part de la franja perimetral de Can Rial i la resta la farem amb recursos propis del consistori”.

“El cost que representa fer les franges perimetrals és elevat i, a més, aquestes requereixen d’un manteniment”,  ha afirmat el regidor, que ha afegit que “estem analitzant com fer-ho de manera eficient per executar les franges perimetrals en terrenys públics i valorar establir una taxa als propietaris d'aquells terrenys privats en què s’hagin d'executar subsidiàriament”. També dins de la Regidoria d’Espai Natural, Nuñez ha apuntat que es continuarà incidint en la neteja de les pistes forestals i senders del terme municipal, es potenciarà l’energia solar en edificis municipals i privats i també es vol incidir en la millora de la gestió de l’aigua mitjançant l’aprofitament de recursos hídrics no convencionals per a usos no potables en equipaments municipals. Paral·lelament, el regidor també encara la recent entrada d’Esparreguera al Parc Rural de Montserrat. En aquest sentit, ha explicat que “en poques setmanes tenim una reunió i, després d’aquesta primera pressa de contacte, veurem què podem aportar al parc rural i què podem rebre nosaltres”.

D’altra banda, en la Regidoria de Residus, Nuñez ha explicat que actualment s’està acabant de desplegar el nou contracte de gestió de residus municipals als barris perifèrics. “Hem tingut reunions amb les associacions de veïns de Can Rial i Mas d’en Gall perquè han sorgit algunes incidències en el desplegament dels nous contenidors als barris i estem buscant, juntament amb el veïnat, solucions per a poder acabar de dur-ho a terme de la millor manera possible”. A més, el regidor ha destacat que “continuem amb alguns problemes amb l’empresa adjudicatària, però hem intensificat la inspecció i el control i estem tenint contacte diari per solucionar incidències i buscar solucions”. Paral·lelament, des de la regidoria també es volen impulsar més campanyes de sensibilització ciutadana per a donar a conèixer els serveis que presta la deixalleria municipal i conscienciar la població sobre la importància del reciclatge.

En matèria de Salut Pública, Nuñez ha apuntat que ja ha mantingut reunions amb la directora del CAP d’Esparreguera i el seu equip tècnic i que la “sintonia és molt bona i estem prestant tota la col·laboració que està al nostre abast en allò que ens sol·liciten”. Finalment, en les àrees de Via pública i Verd urbà, que el regidor gestiona juntament amb la regidora d’Urbanisme i Via Pública, Nativitat Sanchez, Nuñez ha apuntat que “volem actualitzar la Brigada Municipal d’Obres i Serveis i la Brigada Municipal de Neteja, equipant-les i dotant-les dels mitjans i eines necessaris per a que puguin realitzar de manera més eficient la seva feina”.