Tanca
Política Societat 21 de març de 2023

Mor Joan Rius Raventós, regidor de l'Ajuntament durant el mandat 1983-1987

Rius va ser regidor durant aquests anys i al llarg de la seva vida va estar fortament vinculat al comerç, la cultura i l'ensenyament de la vila implicant-se activament en la creació de la Unió de Botiguers d'Esparreguera, l'impuls de la primera escola de música i el creixement de l'Escola Cooperativa el Puig

Dissabte va morir Joan Rius Raventós, exregidor de l'Ajuntament d'Esparreguera per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) durant el mandant 1983-1987. Rius va ser regidor durant aquests anys i al llarg de la seva vida va estar fortament vinculat al comerç, la cultura i l'ensenyament de la vila.

Fill de L'Hort de la Font, al carrer Hospital número 20, Rius va ser el continuador de la botiga centenària que transformà en floristeria de la mà de la seva dona Sara, així com d'una parada a la Plaça del Mercat Municipal, i s'implicà activament en la fundació de l'Unió de Botiguers d'Esparreguera. Culturalment, participà al Patronat Parroquial i a la Passió d Esparreguera, i s'implicà activament en les festes del carrer Hospital i del carrer Sant Miquel. En l'àmbit de l'ensenyament, fou impulsor de la primera escola de Música i contribuí al creixement de l'Escola Cooperativa el Puig. Darrerament feu pintar els símbols més representatius del poble a les parets del dipòsit de la seva propietat situat a l'entrada sud d'Esparreguera.

La cerimònia de comiat va tenir lloc ahir a la tarda a l'Església de Santa Eulàlia d'Esparreguera. L'Ajuntament d'Esparreguera expressa el condol, afecte i solidaritat amb la família, amistats i a tot el conjunt de la comunitat i teixit associatiu de la vila.