Tanca
Educació 27 de juny de 2023

Oberta la inscripció fora de termini a l’Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera

L'oferta de places disponibles conté diverses formacions i programes musicals com cursos instrumentals, sensibilització i dansa. La preinscripció fora de termini de les places disponibles es podrà realitzar fins al 30 de juny i s'haurà de fer mitjançant l'aplicació Gwido. Les proves de nivell es realitzaran del 26 juny al 4 de juliol i en aquest mateix termini també es publicarà la resolució d'assignació de places

Fins al divendres 30 de juny és oberta la inscripció a les places encara disponibles a l'Escola Municipal de Les Arts d’Esparreguera per al curs 2023-2024. Les places disponibles que van resultar vacants després del període de matriculació ofereixen un ampli ventall de formacions musicals com són els cursos instrumentals de diferents nivells, la formació bàsica i avançada en dansa, el programa específic de dansa per a joves i adults i diversos programes de sensibilització musical. A més, en aquest període extraordinari de matriculació, s'ha obert una segona línia per a sensibilització en la franja d'edat d'i3. La preinscripció fora de termini es formalitzarà mitjançant l'aplicació Gwido i l'assignació de places en el període de fora de termini es farà per ordre cronològic del registre a l'aplicació. Un cop realitzada la preinscripció, del 26 de juny al 4 de juliol es realitzaran les proves de nivell i també es publicarà la resolució d'assignació de places. El període de matriculació serà des de la confirmació de la plaça per part de la direcció del centre fins al 10 de juliol de 2023. Les persones que no hagin obtingut plaça en aquest nou període d'inscripció fora de termini s'afegiran a les llistes d'espera. 

El director de l'Escola Municipal de Les Arts d'Esparreguera, Josep "Pinyu" Martí, ha explicat, en declaracions a l'emissora municipal, que "estem en un segon període d'inscripció perquè encara hi ha places disponibles i també n'hem creat de noves, com una segona línia de sensibilització per a infants d'i3, ja que vam detectar molta demanada". En aquest sentit, Pinyu ha explicat que en dansa hi ha moltes places disponibles, tant en clàssica, espanyola com contemporània, perquè les aules són molt grans, però en música "la disponibilitat de places és més quirúrgica". "Hem hagut de fer un filtratge perquè hi ha formacions i programes molt demanats, com per exemple el piano, i hem de corregir aquest desequilibri amb altres formacions instrumentals per reequilibrar el nostre ecosistema musical i tenir una proposta que sigui sostenible per a tenir continuïtat i sortida en orquestres i bandes", ha argumentat el director. 
 
En l'àmbit dels programes de sensibilització, les places que van quedar vacants i que ara estan disponibles per al curs 2023-2024 són 24 de "Música i dansa en família" (10 de les quals són per a infants d'i3), 16 de "Música i dansa 1-2", 1 de "Sensibilització en música 3" de 1r de primària i 2 places de "Sensibilització en dansa 3" de 1r de primària. En la formació musical instrumental queden lliures 2 places de violí dels nivells 4 i 5, 1 plaça de violoncel de nivell 3, 1 de contrabaix de nivell 3, 3 places de flauta de nivells 3, 4 i 5, 2 places d'oboè de nivells 1 i 4, 3 places de clarinet de nivells 1 i 4, 2 places de saxo de nivells 3 i 4, 3 places de trompeta de nivells 1 i 3, 4 places de trombó de nivells 1,2 i 5, 3 places de percussió de nivells 3,4 i 5, 1 plaça de piano de nivell 5, 4 places de guitarra elèctrica de nivells 1, 3, 4 i 5 i 1 plaça de baix elèctric de nivell 3. En dansa, la formació disponible de nivell bàsic conté 7 places de nivell 1, 4 places de nivell 2, 5 places de nivell 3, 3 places de nivell 4 i 6 places de nivell 5. En formació específica per a joves i adults hi ha 10 places vacants i en nivell avançat de dansa caldrà consultar a la direcció del centre la disponibilitat de places. Per inscriure's a les formacions i programes superiors al nivell 2, caldrà realitzar un prova de nivell que es programarà del 26 de juny al 4 de juliol. 
 
Un cop feta la preinscripció per l'aplicatiu Gwido, s'assignaran les places vacants per ordre cronològic del registre telemàtic. L'assignació de places es publicarà no més tard del 4 de juliol i una vegada el centre confirmi la plaça, es podrà procedir amb la matrícula. La formalització d'aquesta es durà a terme mitjançant instància específica a través la Seu electrònica de l'Ajuntament d'Esparreguera fins al 10 de juliol. Un cop es finalitzi el període de matriculació fora de termini, les persones que no hagin obtingut plaça s'afegiran a les llistes d'espera per programa o especialitat ja creades en l'ordre cronològic del registre de l'aplicatiu Gwido de la sol·licitud. La llista d'espera tindrà vigència durant tot el curs.