Tanca
Cultura i Festes 12 de juny de 2023

Obertes les inscripcions per a participar a la 51a edició del Concurs de Pintura Ràpida

El certamen, que se celebrarà el diumenge 2 de juliol al matí, consta de dues categories, adults i joves, i lliurarà tres premis per a cadascuna d’elles. Totes les obres participants s’exhibiran del 6 al 10 i del 14 al 16 de juliol a la Sala d’Exposicions Municipal. Per concórrer en el concurs cal inscripció prèvia presentant una instància a l’Ajuntament fins al 2 de juliol

Ja estan obertes les inscripcions per a participar al Concurs de Pintura Ràpida d’Esparreguera, que se celebrarà el diumenge 2 de juliol entre les 7.30 del matí i la 1 del migdia. El certamen, que arriba enguany a la seva 51a edició, és una activitat tradicional de la programació prèvia a la Festa Major, que transforma l’espai públic de la vila en un escenari perquè els i les artistes surtin al carrer buscant la inspiració per a la creació de les seves obres i contribuint així a aproximar aquesta disciplina artística a la ciutadania. El concurs consta de dues categories, la d’adults, a partir de 18 anys, i la de joves, de 12 a 17 anys. Hi ha tres guardons per a cadascuna d’elles, en la d’adults el primer premiat rebrà 500 euros; el segon, 300 euros i el tercer, 200 euros; i en la categoria joves els premis són lots de productes artístics valorats amb els mateixos imports de la categoria adults. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el mateix dia 2 de juliol a les 2 del migdia a la Sala d’Exposicions Municipal. El termini de presentació de sol·licituds per a participar en el concurs finalitzarà el mateix dia del certamen, el 2 de juliol.

El Concurs de Pintura Ràpida començarà a les 7.30 del matí a la Sala d’Exposicions Municipal, on les persones participants hauran de presentar-se per a segellar i numerar el suport on es portarà a terme l’obra pictòrica. Cada participant podrà segellar únicament un suport i caldrà lliurar les obres acabades el mateix dia a la 1 del migdia. Les persones participants en el concurs podran emprar qualsevol tècnica pictòrica i el procediment per a l’execució i les mides de les obres seran lliures. La temàtica de les obres també estarà oberta, però s’ha d’ajustar obligatòriament als límits de la vila d’Esparreguera i el seu terme municipal. Segons les bases del Concurs de Pintura Ràpida d’Esparreguera l’autoria de les obres participants haurà de ser individual i el seu creador o creadora haurà de garantir l’autoria i l’originalitat de l’obra presentada. El veredicte del jurat i el lliurament de diplomes als participants es farà el mateix diumenge 2 de juliol a les 2 del migdia a la Sala d’Exposicions Municipal.

Un cop finalitzat el concurs, totes les obres participants en aquesta 51 a edició s’exhibiran a la Sala d’Exposicions Municipal, en una mostra conjunta que s’inaugurarà, dins la programació de la Festa Major, el dijous 6 de juliol a les 6 de la tarda. L’exposició es podrà visitar del 6 al 10 i del 14 al 16 de juliol de 6 de la tarda a 8 del vespre. Un cop finalitzada la mostra, es retornaran totes les obres als seus autors i autores, excepte les guanyadores de cada categoria, que cediran l’obra presentada en exclusiva, de forma voluntària i gratuïta, a l’Ajuntament d’Esparreguera. Per a poder participar en el certamen, cal presentar el model normalitzat de sol·licitud, que es pot trobar a la seu electrònica municipal, fins al 2 de juliol. En el cas de menors de 14 anys la sol·licitud de participació l’haurà de realitzar el pare, mare o tutor legal en representació del menor.