Tanca
Societat 14 de setembre de 2020

Ràdio Esparreguera aposta per la informació de qualitat en la nova temporada

L'emissora municipal, que enguany celebra el seu 40è aniversari, introdueix diferents canvis a la graella de programació reforçant els continguts propis, la informació local i la seva presència digital. El nou curs radiofònic que s'inicia avui també marca el retorn a l'emissora de les persones col·laboradores des del passat mes de març

Ràdio Esparreguera ha estrenat avui la nova temporada amb una programació que introdueix diferents canvis i suposa el retorn dels programes d’una trentena de persones col·laboradores des del passat mes de març. Per a la nova temporada, l’emissora municipal fa una aposta pels continguts propis ampliant el magazín matinal Tot el que passa, reforçant la informació local amb butlletins horaris i fent crèixer la seva presencia digital a través de notícies en suport web i retransmissions en videostreaming. Ràdio Esparreguera consolida aquestes novetats en la seva programació i els formats de relació amb l’audiència enguany que celebra el 40è aniversari de la seva posada en marxa com a emissora municipal.

La programació pròpia de Ràdio Esparreguera comença a les 8 del matí de dilluns a divendres amb Sons a la Carta, el programa musical amb peticions dels oients que mantindrà Aitor Cano al capdavant fins les 10 del matí. A continuació i fins dos quarts de 2 de la tarda, es donarà pas al magazín matinal Tot el que passa, que es manté en antena per quarta temporada ampliant la seva durada en una hora i mitja. El magazín serà conduït per Trini Arquimbau i Edgar Mont-Roig i inclourà entrevistes d’actualitat, les tertúlies i diferents seccions setmanals. Els divendres, a més, de 10 a 11 del matí, el magazín matinal inclourà el Per fi Divendres, que avançarà l’actualitat cinematogràfica i cultural del cap de setmana.

L’espai Línia Directa, programa degà de Ràdio Esparreguera, s’emetrà els dimecres de 10 a 11 del matí. Presentat per Imma Muñinos, setmanalment farà un repàs a l’actualitat del municipi a través d’entrevistes als i les portaveus dels grups municipals representats al consistori i enguany, com a novetat, serà retansmés en directe a través del canal de youtube de l’Ajuntament. Una altra de les novetats de la nova programació serà l’emissió, a les 10, a les 11 i a les 12 del matí, d’un petit avanç informatiu amb notícies d’interès local just després del butlletí horari de Catalunya Informació. A dos quarts de 2 de la tarda, el magazín Tot el que passa donarà lloc a l'Informatiu, presentat i editat per Imma Muñinos.

Davant de la nova temporada, la directora de Ràdio Esparreguera, Imma Muñinos, ha subratllat que “aquest és un inici és especial en molts sentits: perquè aquest any estem celebrant 40 anys d’història i estem creant nous continguts i accions per visibilitzar-ho i perquè fem créixer la programació, en una aposta clara per la qualitat i per la informació”. Muñinos també ha destacat que aquest nou curs és important perquè suposa la tornada dels espais dels col·laboradors i col·laboradores de l’emissora després dels darrers mesos marcats per la Covid19. En aquest sentit, la directora de l’emissora municipal ha manifestat que “es reprenen els espais de col·laboradors amb totes les mesures de seguretat necessàries i potenciant les eines telemàtiques. De moment, l’accés a l’emissora encara està limitat, però esperem que l’evolució de pandèmia ens permeti, a poc a poc, recuperar la nostra normalitat”.

La programació de tarda i cap de setmana

La graella de tarda començarà a les 5, amb una selecció dels millors moments del magazín matinal Tot el que passa. A la realització i edició d’aquest espai hi haurà el David Oriol Rebollo fins les 6 de la tarda, moment en que començaran els espais dels col·laboradors i col·laboradores de l’emissora municipal. El Ventall Esportiu, també presentat per David Oriol Rebollo, s’emetrà els dilluns de set de la tarda a nou del vespre amb el balanç i els protagonistes de la jornada esportiva del cap de setmana, i els divendres de vuit a nou del vespre, avançant els partits del cap de setmana. Com a novetat, d’altra banda, la graella de tarda comptarà amb dos espais per a reposicions i records vinculats al 40è aniversari que enguany celebra l’emissora municipal: dimarts de sis a set de la tarda i divendres de set a vuit del vespre.

El programa Rodamons d’Esparreguera, conduït per Miquel Altadill, repeteix a la graella després de l’estrena la temporada passada amb entrevistes a vilatans que viuen a d’altres països o viatgers de motxilla a l’esquena (dimecres de set a vuit del vespre); i Clàssics com el Birdland de Francesc Castellví, Nostra Dansa de Manel Gordón, ¿Cómo lo ves? de Josep Maria Regañó, La Máquina del Temps de Jose Morón, Cap dissabte sense sol de Carles Reynés, Negra nit de Xavi Puig, Les millors Sarsueles de Jordi Pons o Disco Fever de David Casino continuen a la graella, com també els programes dels dos instituts públics de secundària, La Finestra del Castell i esCairats.

L’Església Evangèlica continua amb L’aventura de Viure, cada dimarts a la tarda, tot just abans del programa infantil La Moixiganga. Els divendres és dia de música, amb ActualiCAT, Country Party i The Routine Radio. I cada dissabte, d’11 a 12, reemetrem Dins d’un Mirall, amb Joana Llordella. Com sempre que hi hagi ple municipal, Ràdio Esparreguera en farà la retransmissió en directe. I els diumenges al matí, podreu escoltar La Selecció dels millors moments radiofònics dels darrers set dies.

 

Comparteix aquest contingut