Tanca
Urbanisme 2 de desembre de 2022

Reobre la plaça del Centre amb l’estrena de la nova àrea de jocs de realitat augmentada

Les obres de remodelació han inclòs la instal·lació de tres jocs al paviment de la part superior de la plaça, la renovació de la pintura de murs i parets i el canvi de les lluminàries per models led. Aquesta tarda es farà un acte obert a la ciutadania per a estrenar els nous jocs, que comptarà amb dinamitzacions i una xocolatada

La plaça del Centre reobre avui després de finalitzar les obres per a la creació d’una àrea de jocs de realitat augmentada, els treballs de renovació de la pintura dels murs i parets que l’envolten i la substitució de l’enllumenat públic per llum tipus led de baix consum. Els tres jocs que s’han instal·lat a la part superior de la plaça estan pensats per a fomentar l’activitat grupal, l’exercici físic i l’aprenentatge, així com per a aprendre a compartir la tecnologia de forma responsable i divertida i, per a jugar-hi, cal descarregar-se l’aplicació que es pot trobar als panells indicatius que s’han instal·lat. Al llarg del matí l’alumnat de primer de primària de sis escoles del municipi ha pogut estrenar els nous jocs amb una dinamització escolar especial, a càrrec de l’empresa Breinco, i, a partir de les 5 de la tarda, es farà un acte obert a tota la ciutadania en el qual també hi haurà dinamitzacions per a mostrar el funcionament dels jocs així com una xocolatada. Les obres d'instal·lació de la nova àrea de jocs, que es van iniciar a l’octubre i han tingut un termini d’execució de dos mesos, han estat realitzades per l’empresa Gestió d’obres i serveis sostenibles S.L., a la qual es van adjudicar els treballs per un import de 118.459 euros.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha afirmat que “estem molt contents de poder reobrir la plaça del Centre i comptar avui amb una jornada lúdica en la qual personal de l’empresa que ha creat els jocs podrà fer una dinamització per explicar a la ciutadania com funcionen”. Rivas ha apuntat que “visualment són com una xarranca, són jocs tradicionals als quals es pot jugar de forma grupal sense dispositius mòbils, però que també tenen l’opció de jugar-hi utilitzant tauletes o telèfons per a gaudir de les opcions de realitat augmentada que ofereixen, sempre buscant la interacció i la vessant educativa”. Així mateix, l’alcalde ha volgut ressaltar “l’encert” de l’indret on s’han instal·lat aquests jocs: “La circumferència central de la plaça del Centre era un bloc de ciment, ara li hem donat més vida i color i, a més, aquests nous jocs seran compatibles amb la resta d’usos que té la plaça, que és un espai de trobada i joc familiar”.

Els jocs interactius de realitat augmentada es troben impresos en les lloses de paviment que funcionen com a taulers infantils de joc i estan recomanats per infants a partir de 3 anys. Per a gaudir de les possibilitats de realitat augmentada que ofereixen aquests jocs, cal descarregar-se l’aplicació BreincoSmartPlay accedint a Google Play o a Apple Store o bé escanejant el codi QR que es pot trobar als panells indicatius instal·lats a la mateixa plaça. Posteriorment es pot accedir als tres jocs que hi ha escanejant el codi del tauler al que es vulgui jugar, que està imprès al paviment. Hi ha el joc “Les curses”, que permet fer diferents tipus de carreres i proves, així com fer-se fotografies amb trofeus en realitat augmentada. També hi ha “El circuit”, amb recorreguts amb daus numèrics i de colors, en el qual es poden fer fotos amb trofeus en realitat augmentada; i “Cerca i troba”, amb diferents modalitats de joc en les quals s’han de buscar figures, resoldre pistes i també es pot jugar amb les 49 figures que es poden visualitzar amb realitat augmentada.

Els treballs a la plaça del Centre també ha inclòs la renovació de la pintura dels murs i parets que l’envolten, que han anat a càrrec de la Brigada Municipal, així com la substitució de les lluminàries actuals de vapor de mercuri i de sodi de 24 fanals, situat tant a l’interior com a l’entrada del carrer de Baix, per models led de baix consum.  Al llarg d’aquest matí l’alumnat de primer de primària de les escoles Taquígraf Garriga, Roques Blaves, Pau Vila, Montserrat i Mare de Déu de la Muntanya i la classe de segon de l’escola Estel han estat gaudint dels nous jocs interactius amb l’acompanyament de personal de l’empresa Breinco, que han anat guiant i mostrant als infants totes les possibilitats que ofereixen, per jugar-hi amb dispositius mòbils o sense. Així mateix, avui a la tarda es farà un acte obert a tota la ciutadania per a estrenar la nova àrea de jocs de realitat augmentada amb dinamitzacions i una xocolatada popular.