Tanca
Política 7 de juny de 2021

Visita institucional de CCOO del Baix Llobregat a l’Ajuntament d’Esparreguera

Els representants sindicals i l’equip de govern han compartit impressions sobre els reptes de la comarca a mitjà i llarg termini, en àmbits com el sector industrial, la mobilitat i les infraestructures, i han valorat oportunitats de treball per a reajustar els desequilibris existents entre el nord i el sud d’aquest territori

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, i la primera tinenta d’alcalde, Maria Vallejo, han rebut aquest matí la màxima representació del sindicat Comissions Obreres (CCOO) del Baix Llobregat en una visita institucional que ha servit per compartir les prioritats i la visió sobre els reptes de desenvolupament a la comarca. La delegació sindical ha estat encapçalada pel secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Josep Maria Romero, que ha vingut acompanyat del secretari general de la federació de serveis al ciutadà d’aquest sindicat a la comarca, Higini Pi. Després de la visita, tant els representants sindicals com l’alcalde i la primera tinenta d’alcalde han valorat molt positivament la trobada i s’han emplaçat a seguir parlant i mantenir-se en contacte per fer seguiment dels reptes de la comarca en el sector industrial, en l’àmbit de la mobilitat i en les infraestructures.

La representació de l’Ajuntament i el sindicat CCOO del Baix Llobregat han compartit impressions sobre les necessitats de la comarca a mitjà i llarg termini i han valorat oportunitats de treball per a reajustar els desequilibris existents entre el nord i el sud d’aquest territori. Un dels punts destacats de la trobada ha tingut com a eix els fons europeus Next Generation EU, dels quals l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha assenyalat “que representen una oportunitat de transformació excepcional per la comarca” i que “tant els ajuntaments com els sindicats han de tenir un paper protagonista en la seva gestió i administració per modernitzar la indústria de la comarca, en particular el sector automobilístic i l’agroalimentari”.

La mobilitat i les infraestructures de comunicació i transport també han tingut paper rellevant a la reunió. Segons el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Josep Maria Romero, “la connexió del nord de la comarca amb els Vallès Occidental ha de facilitar la creació de noves dinàmiques, afavorir la dinamització del territori i permetre nous fluxos i intercanvis al teixit industrial i econòmic”. En aquest sentit, l’alcalde d’Esparreguera ha assenyalat que “un punt comú entre el sindicat i l’Ajuntament és la rellevància que ha de tenir el Consell Comarcal a l’hora de vetllar pels equilibris entre el sud i el nord de la comarca”. Rivas ha assegurat que “alguns dels principals reptes del municipi en el seu encaix amb la comarca passen pel la consolidació d’us sistema de mobilitat i d’infraestructures homologable al del sud de la comarca”.

En finalitzar la trobada, que tant la representació sindical com els representants del consistori han valorat molt positivament, ambdues parts han coincidit a assenyalar que aquest tipus de trobades així com la millora del diàleg social entre sindicats i associacions empresarials són la clau per avançar en la modernització i la transformació del territori. L’Ajuntament i la direcció de CCOO al Baix Llobregat s’han emplaçat a seguir avançant en aquest diàleg en properes trobades.