Tanca
Salut Pública Protecció Civil 9 de juliol de 2023

Avís per calor intensa: consulteu les recomanacions del Departament de Salut

El Centre d'Emergències de Catalunya ha informat que es manté l'avís de risc percalor intensa, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que es preveu que l'episodi de superar el llindar de Calor Intensa es mantingui des d'avui a la tarda a les comarques del Segrià i el Pla d'Urgell i s'afegeixen les comarques del Pallars Jussà, les Garrigues, la Segarra, l'Urgel, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. A partir de dilluns l'episodi de calor s'estendrà a la meitat nord del territori a la franja de migdia a vespre, en major grau d'intensitat a les comarques del nord-oest i Ponent.

Per a dimarts, s'intensifica el grau de perill per calor intensa, a les comarques de Ponent, Prepirineu, Pirineu, Catalunya central i nord-est del país a partir de migdia i fins al vespre, especialment intens a les comarques de Ponent, Prepirineu i Catalunya central. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter local per a diumenge i dilluns i extensa per a dimarts.

Davant d'aquest episodi d'altes temperatures, el Departament de Salut de la Generalitat fa les següents recomanacions per evitar riscos relacionats amb la calor:

  • Beure aigua sovint
  • Evitar sortir a les hores de màxima calor
  • Romandre es espais climatitzats
  • Tenir cura dels infants i gent gran
  • Utilitzar protector solar i gorra

 

la calor és mortal

Avisos relacionats