Tanca
Protecció Civil Seguretat Ciutadana 17 de febrer de 2023

En marxa el dispositiu de voluntariat per la cerca de la Mònica Cuscó

Els Bombers de la Generalitat i l’ADF d’Esparreguera coordinaran el desplegament de voluntariat durant tot el cap de setmana, que donarà suport a les tasques de recerca que continuen fent els cossos de seguretat. El centre d’operacions se situarà a la seu de la Fundació Àuria FIL, al carrer del Rebló número 7, des d’on s’establiran dos torns de batudes diaris durant dissabte i diumenge

A partir de demà a les 9h del matí la ciutadania podrà sumar-se a les tasques de recerca de la Mònica Cuscó, veïna d'Esparreguera de 53 anys, desapareguda dimarts passat quan va sortir a caminar per la zona dels Blaus. D’acord amb el dispositiu de cerca que s’activarà per aquest cap de setmana, durant dissabte i diumenge i en torns de 9h a 13h i de 14h a 18h, les persones voluntàries podran participar en batudes en grups reduïts acompanyades d’un agent dels Bombers de la Generalitat i un voluntari de l’ADF. L’activitat del voluntariat reforçarà les tasques de cerca que des de dimecres estan duent a terme equips especialitzats de Bombers i Mossos d’Esquadra i la pròpia ADF.

El centre d’operacions del voluntariat estarà situat a la seu de la Fundació Àuria Fil, al carrer del Rebló número 7, on qualsevol persona que vulgui participar com a voluntària haurà de personar-se i registrar-se formalment. Els requisits necessaris per a participar en les tasques de recerca com a persona voluntària són tenir més de 18 anys, gaudir d’un bon estat de forma física, portar calçat còmode i vestir pantaló llarg i roba de màniga llarga. D’altra banda, es demana a tot el voluntariat que porti una bossa amb menjar i agua per a quatre hores i que no es desplaci amb gossos de cap mena per a no entorpir les tasques de recerca.

Per a donar suport al desplegament del dispositiu de voluntariat, des de l’Ajuntament es facilitarà material d’intendència així com aigua per a possibles necessitats dels cossos de seguretat. D’altra banda, es recomana que la participació en les tasques de cerca es distribueixi durant tot el cap de setmana amb la finalitat de disposar d’un nombre d’efectius suficient en cadascun dels quatre torns que hi haurà. Per desig exprés de la família i atenent a les recomanacions dels cossos de seguretat, es recomana a la població no difondre informació no contrastada sobre el cas i atendre únicament les comunicacions fetes des de fonts oficials.

centre d'operacions de bombers