Tanca
Protecció Civil 13 d’agost de 2022

Esparreguera entra en el nivell 3 del Pla ALFA aquest cap de setmana

Es suspenen totes les activitats amb risc d’incendi forestal, així com també queden aturats els treballs forestals i la caça

Esparreguera es troba en nivell 3 del Pla ALFA establert pel Cos d'Agents Rurals, de nivell extrem de perill d’incendi. Per aquest motiu, s'estableixen determinades restriccions atesa l'activació del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) i el Pla ALFA en 249 municipis. El Departament d’Interior fa una crida a la ciutadania per extremar les precaucions davant aquest episodi excepcional de risc d’incendi que tindrà el seu punt àlgid avui i durarà fins diumenge.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles, la caça i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents en els municipis afectats. A més, s'ha tancat l'accès a 8 massissos, entre ells Montserrat.

En aplicació d'aquestes restriccions, des d'avui i mentre es mantingui l'actual nivell de risc, les barbacoes del Pla del Puig resten precintades i es manté la prohibició de fer-hi foc. 

Atesa la situació, es demana a la ciutadania en general que extremi les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal i en cas de veure una columna de fum cal trucar al 112.

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.

Aquestes situacions es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca, essent 0 el nivell baix i 3 nivell extrem de perill d’incendi. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.