Tanca
Cultura i Festes 14 de març de 2024

Obert el termini per participar als XXVI Jocs Florals d'Esparreguera

El termini de presentació de les obres finalitzarà el dia 12 d’abril. El certamen està oberts a persones majors de 15 anys nascudes, residents o estudiants a Esparreguera i consta de quatre categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa jove i poesia jove

L’Ajuntament d’Esparreguera ja ha convocat la XXVI edició dels Jocs Florals d’Esparreguera, un certamen que té per finalitat promoure l’ús escrit de la llengua catalana en el registre literari. Els Jocs Florals consten de quatre categories, narrativa adults, poesia adults, narrativa jove i poesia jove. Per a participar-hi cal ser major de 15 anys, ser nascut o resident a Esparreguera o bé estudiar en algun dels centres d’ensenyament secundari del municipi. El termini de presentació de les obres finalitzarà el dia 12 d’abril.

El concurs està integrat per quatre categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa jove i poesia jove, aquestes dues darreres adreçades a l’alumnat de 1er i 2on de Batxillerat dels instituts de la vila. Hi ha un premi per a cada modalitat, més un guardó a l’excel·lència lingüística, que s’atorga a una obra que excel·leixi en el nivell de llengua catalana a proposta de l’Oficina de Català i podria coincidir amb un dels guanyadors de les quatre categories.

Per a participar-hi cal presentar una obra escrita en llengua catalana i inèdita, no pot haver estat publicada enlloc ni tampoc pot haver guanyat cap altre premi. En les modalitats de narrativa, es podran presentar obres de fins a dotze fulls, amb un mínim de set fulls escrits; i en les de poesia, es podrà presentar un poema o un conjunt de poemes des d’un mínim de vint versos fins a un màxim de cent versos. Les bases oficials de la convocatòria ja es poden consultar a la seu electrònica municipal i les candidatures es poden presentar, fins el dia 12 d’abril, telemàticament o de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC).