Tanca
Promoció Econòmica Comerç 22 de setembre de 2021

A l’octubre torna la Fira del Vi i de la Gastronomia d’Esparreguera

La 7a edició d’aquesta fira que reuneix cellers, bodegues i restauració, tant local com d’altres indrets de Catalunya, se celebrarà el dissabte 16 d’octubre a la plaça del Centre. L’esdeveniment comptarà amb una quinzena d’expositors i també programarà tasts de vins, vermuts i cerveses i activitats musicals

Després que l’any passat no es pogués dur a terme a causa de la pandèmia sanitària, Esparreguera tornarà a celebrar aquesta tardor la Fira del Vi i de la Gastronomia, que arribarà enguany a la seva 7a edició. La fira tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre i reunirà una quinzena d’expositors de cellers, bodegues i establiments de restauració que oferiran tasts i degustacions dels seus productes a la plaça del Centre. Així mateix, també es programaran diferents activitats com el 3r Concurs amateur de tast de vins i begudes per a parelles, un tast de cerveses artesanes i un altre de vermuts. L’esdeveniment comptarà amb totes les mesures de seguretat per a adaptar-se a la normativa sanitària vigent, hi haurà control d’aforament i accessos diferenciats per a l’entrada i la sortida del recinte.

La fira, que està organitzada per l’Associació Cultural Gastronòmica Sentits, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esparreguera, que posa a disposició de la fira material, com carpes, taules i cadires, el subministrament elèctric, la neteja i recollida de residus així com quatre controladors d’accessos que vetllaran perquè es compleixin les mesures sanitàries i l’aforament del recinte. A més, per primera vegada, el consistori aportarà un gestor cultural, que s’encarregarà de dinamitzar les activitats de l’esdeveniment. Per a aquesta fi, l’Ajuntament compta amb una subvenció del Fons de suport al foment del teixit comercial, mercats i fires locals de la Diputació de Barcelona per valor de 6.954 euros.

La Fira del Vi i de la Gastronomia, que porta per lema “tradició i consum responsable”, comptarà amb una quinzena de carpes. Cinc d’elles seran de restaurants d’Esparreguera i una desena les ocuparan bodegues i cellers, dels quals tres seran d’empreses i productors locals mentre que la resta seran procedents de diversos indrets de Catalunya. A banda dels expositors, l’esdeveniment també comptarà diferents activitats que es programaran durant tot el dia, com el 3r Concurs amateur de tast de vins i begudes per a parelles, un tast de cerveses artesanes d’Esparreguera i un altre de vermuts, un espectacle de música en directe, una mostra de swing a càrrec de Moreneta Swing i d’altres que encara estan per confirmar.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Miguel Bajo, ha explicat que en la darrera edició la fira va rebre uns 1.800 visitants al llarg del dia i es van vendre 4.800 tiquets. “En aquest edició, esperem poder arribar a xifres similars, perquè després de tants mesos de restriccions, la gent té ganes de recuperar espais de trobada social”, ha apuntat Miguel Bajo, qui ha subratllat que “la fira es farà a l’aire lliure, seguirà la normativa sanitària vigent i comptarà amb totes les mesures de protecció contra la covid-19”. Així l’entrada i la sortida al recinte de la plaça a del Centre es farà per accessos diferenciats, hi haurà controladors als accessos del recinte per a garantir que es compleixi en tot moment l’aforament indicat i es mantindran les mesures d’higiene estipulades.