Tanca
Promoció Econòmica Comerç 9 de desembre de 2021

L’antic Mercat Municipal acollirà aquest cap de setmana la Fira de Santa Llúcia

La fira estarà oberta al públic dissabte de 10 del matí a 2 del migdia i de 4.30 a 8.30 del vespre i diumenge de 10 del matí a 1 del migdia i comptarà amb la participació d’una vintena de comerços d'Esparreguera Comerç. A l’exterior hi haurà un escenari on, durant els dos dies, s’han programat diverses activitats i actuacions musicals

Aquest cap de setmana Esparreguera celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia, que per segon any consecutiu tindrà lloc a l’edifici de l’antic Mercat Municipal i comptarà amb un total de 24 parades de regals, moda, complements, floristeria i productes nadalencs. La fira, organitzada per Esparreguera Comerç amb la col·laboració de l’Ajuntament, es podrà visitar dissabte 11 de desembre, de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 8.30 del vespre, i diumenge 12 de desembre de 10 del matí a 1 del migdia. L’esdeveniment comptarà també amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Dansa i diferents acadèmies de ball del municipi que realitzaran exhibicions a l’escenari que s’ha habilitat a l’exterior del mercat. Així mateix, Ràdio Esparreguera emetrà dissabte una programa especial en directe des del recinte amb entrevistes i seguiment de l’actualitat. Per a garantir el compliment de les mesures sanitàries, serà obligatori l’ús de la mascareta i la fira tindrà control d’aforament, tant a l’entrada, que es farà per la plaça Santa Anna, com a la sortida, que s’efectuarà pel carrer de Sant Antoni.

El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Bajo, ha explicat que “la celebració d’aquesta fira dona el tret de sortida de la campanya de Nadal del comerç local” i ha subratllat que “la promoció i l’aposta pel comerç de la vila és imprescindible, sobretot ara que està en auge el comerç online, cal potenciar i defensar el comerç de proximitat”. El recinte s’omplirà amb 24 parades, una de figuretes de pessebre i vint-i-tres de diferents comerços de la vila, que oferiran tot tipus de productes d’ornamentació festiva, arbres i plantes, regals, joieria, moda, complements, cervesa artesana i servei de bar. A més, per donar-li un caire festiu, s’ha decorat l’interior i l’exterior del mercat amb unes garlandes de 200 metres. Pel que fa a la previsió de visites, Miguel Bajo ha assegurat que “la gent té ganes de sortir i de gaudir del bon ambient, com ja es va notar en la celebració de la Fira del Vi, per la qual cosa les previsions són bones”.

A l’exterior de l’equipament, a la plaça Santa Anna, s’ha instal·lat un escenari que durant tot el dissabte comptarà amb diverses actuacions i exhibicions de l’alumnat d’acadèmies de ball del municipi i d’un grup de ball professional. Així mateix, també hi actuarà la Som Banda, la Coral i l’aula de dansa de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, que a les 12 del migdia sortiran de la plaça del Centre i faran actuacions a la plaça de l’Ajuntament i de l’Església per acabar actuant a la Fira de Santa Llúcia. També dissabte, d’11 a 1 del migdia, Ràdio Esparreguera emetrà un programa especial, en el qual entrevistarà, entre d’altres, a l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. D’altra banda, el diumenge de 12 a 2 del migdia, la plaça Santa Anna acollirà el Quinto de Nadal organitzat per La Barraka, amb premis a càrrec del col·lectiu d’artesanes Creatives d’Esparreguera. El dinamitzador d’Esparreguera Comerç, Josep Manuel Pereira, ha assegurat que “l’any passat la fira ja va ser tot un èxit, amb cues per entrar i tot, i aquest any que hem potenciat les activitats a l’exterior i la publicitat de l’esdeveniment també en municipis veïns, esperem que l’afluència pugui ser encara més important”.

La programació de Nadal d’aquest cap de setmana també inclou la inauguració de la 39a Mostra de Pessebres, el dissabte a les 6 de la tarda a la Sala d’Exposicions Municipal, que acollirà una desena de noves creacions del Col·lectiu de Pessebristes d’Esparreguera. I a les 7 del vespre el Teatre La Passió acollirà “Un Nadal amb el Mag Lari”. El diumenge tindrà lloc el tradicional Concert de Nadal, que enguany anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que interpretarà “El Trencanous i tres nadales”. Se’n farà una única representació a les 7 del vespre a la sala gran del Teatre La Passió i les entrades ja es poden adquirir a través de la plataforma entrades.esparreguera.cat. Durant els dos dies també es podrà participar en el que l’Associació Fotogràfica Alternativa d’Esparreguera instal·larà al vestíbul de Can Pasqual.