Tanca
Educació 21 de juny de 2022

Avui s’obre el període de preinscripció al Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera

El termini acaba el dia 29 de juny i la matriculació es farà del 2 al 9 de setembre. Les formacions que s’ofereixen són Competic 2 i 3, Anglès 1, 2 i 3, Castellà 1 i 2, GESO 1 i 2 i la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i a la universitat per a majors de 25 anys. Els ensenyaments s’impartiran majoritàriament en horari de tarda

Avui s’ha obert el període per fer la preinscripció als centres de formació d'adults per al proper curs 2022-2023. En el cas del CFA d’Esparreguera l’oferta per al proper curs inclou nou formacions en els àmbits de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), Competic 2 i 3; els idiomes, amb diferents nivells d’anglès i castellà; l’obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i les preparacions per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i a la universitat per a majors de 25 anys. Els ensenyaments s’impartiran en horari de tarda a excepció d’Anglès 2, Castellà 2 i GESO I que es faran en horari de matí. El tràmit de preinscripció es podrà fer, de manera telemàtica o presencial, fins al dia 29 de juny i la matriculació de l’alumnat admès s’haurà de realitzar del 2 al 9 de setembre. Aquests ensenyaments estan adreçats a persones que han complert 18 anys o bé els compleixen durant l’any natural que inicien la formació o bé a persones que compleixen com a mínim 16 anys l’any natural que inicien la formació si tenen un contracte laboral que les impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari o si són esportistes d’alt rendiment.

Les persones que es poden preinscriure en aquests estudis ho poden fer amb objectius diferents, com obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements. L’oferta educativa del centre pel proper curs 2022-2023 inclou Competic 2 i 3, equivalent a l’ACTIC mitjà i avançat. Aquests ensenyaments tenen com a objectiu facilitar l’adquisició de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i, en el cas del nivell 3 suposa un domini avançat de les tecnologies de la informació i la comunicació en relació amb els seus àmbits específics d’aplicació. El Competic 2 s’imparteix dimarts de 5 a 6 de la tarda telemàticament, dimecres de 6 a 7 de la tarda telemàticament i dijous de 5 a 7 de la tarda presencialment. Pel que fa al Competic 3, els horaris són dimarts de 3.30 a 5 de la tarda telemàticament i dimecres de 4 a 5.30 h presencialment.

En l’àmbit dels idiomes, s’ofereix Anglès 1, 2 i 3, aquests cursos s’emmarquen dins el nivell A1 i A2 del Marc Comú Europeu de Referència de llengües estrangeres. El primer s’adreça a l’alumnat que no té  coneixements de llengua anglesa i té interès per iniciar-se en l’aprenentatge d’aquesta llengua i s’imparteix dimarts i dijous de 7.30 a 9 del vespre. I el segon i el tercer, a l’alumnat que té coneixements elementals i té interès per aprofundir en el seu aprenentatge. Anglès 2 es fa dilluns de 12 a 3 del migdia a la Biblioteca Municipal L’Ateneu d’Esparreguera i dimecres de 12 a 1 del migdia telemàticament i Anglès 3 s’imparteix dilluns de 5 a 6 de la tarda telemàticament i dimarts i dijous de 5 a 6.30 h, presencialment. També hi ha Castellà 1 i 2, que equivalen als nivells A1 i A2. El primer curs es fa dimarts i dimecres de 3 a 4.30 de la tarda i el segon, dilluns de 9 a 12 del migdia, a la biblioteca i dijous de 3.30 a 4.30 al CFA.

D’altra banda, també es pot obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) 1 i 2, equivalent a 3r i 4t d’ESO, uns estudis que permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat en ESO. Així mateix es pot fer la preparació per les proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior, en la qual l’alumnat pot preparar la part comuna de la prova i una part de les matèries específiques (Geografia o Biologia). I també es pot cursar la preparació per les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys, amb la preparació de 4 matèries a la fase general (comentari de text, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera) i 4 matèries de la fase específica (biologia, estadística, geografia i història contemporània).

A la web del CFA es pot consultar l’oferta de places disponibles per al curs 2022-2023. La preinscripció ha començat avui i s’allargarà fins 29 de juny i es pot realitzar de manera presencial o bé telemàticament, excepte els menors d’edat que han de fer el tràmit de manera presencial de forma obligatòria. Per a qualsevol consulta referent a la preinscripció us podeu adreçar al correu electrònic [email protected] o trucar al 93 777 60 43 o al 634 79 04 70. Per completar la preinscripció dels ensenyaments de Competic 2 i 3, Anglès 2 i 3 i GESO caldrà fer prova de nivell. Les llistes d’admesos i exclosos es publicaran a la pàgina web del centre el 15 de juliol i la matrícula es farà del 2 al 9 de setembre. A partir del 12 de setembre hi haurà la matriculació d’alumnes en llista d’espera.