Tanca
Política 17 de març de 2021

El regidor de la CUP Pol Valldeperas presenta avui la seva renúncia al ple

Els motius de la dimissió són de caràcter personal, per la proximitat de la seva paternitat i la impossibilitat de compatibilitzar el càrrec polític amb les obligacions familiars i laborals. El substituirà Miguel Guiral, que anava de número quatre a la llista electoral de la CUP a les eleccions municipals de 2019

El regidor de la CUP Pol Valldeperas presentarà la seva renúncia al càrrec durant la sessió plenària d’aquesta tarda. Després de gairebé sis anys com a electe en representació del partit de l’esquerra independentista a l’Ajuntament d’Esparreguera, Valldeperas ha anunciat a l’emissora municipal que deixa l’acta de regidor per motius personals, a causa de la seva pròxima paternitat i davant la impossibilitat de compatibilitzar la tasca política amb les obligacions familiars i laborals. El substituirà Miguel Guiral, que anava de número quatre a la llista electoral de la CUP a les eleccions municipals de 2019, després que la número tres, Montserrat Pérez, hi hagi renunciat per motius laborals. L’encara regidor ha assegurat que l’assemblea local de la CUP ja contemplava la possibilitat d’un relleu a mig mandat, perquè permet a la persona que s’incorpora adaptar-se a les dinàmiques del consistori.

L’esparreguerí Pol Valldeperas va entrar com a regidor a l’Ajuntament el 2015 amb la irrupció de la CUP com a nova força dins l’arc municipal i va repetir a les llistes dels cupaires al 2019, quan el partit va passar de cinc a dos regidors. Ara, després d’un mandat i mig, ha anunciat que deixa l’acta: “La meva renúncia com a regidor municipal ve motivada per un canvi radical en la meva vida que es produirà en els propers dies, seré pare i com a tal penso dedicar gran part dels meus esforços a la criança del meu fill” ha explicat en declaracions a Ràdio Esparreguera. El regidor de la CUP Pol Valldeperas ha subratllat que “tenint en compte que la meva tasca com a regidor la compagino amb la feina de docent, em resulta impossible pensar que, un copi acabi la baixa paternal, pugui realitzar al 100% la meva tasca en la lluita institucional, la feina a l’escola i l’enorme repte que suposa ser pare”.

En el ple del mes d’abril prendrà possessió del càrrec el seu substitut, Miguel Guiral, que serà qui, juntament amb la portaveu Raquel Montoya, representarà a la CUP dins del consistori. “La nostra organització renova per higiene democràtica els representant més visibles de l’assemblea, però també contempla com a estratègia els relleus a mig mandat que deixen pas a un altre representant per a adaptar-se a aquest monstre administratiu que és l’Ajuntament”, ha explicat Pol Valldeperas. L’esparreguerí deixa el consistori, però no la política, ja que continuarà formant part de l’assemblea local i de la CUP Nacional.