Tanca
Educació 23 d’abril de 2024

Esparreguera lliura els premis del 17è Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi

Enguany s’han presentat al concurs 58 obres, 20 de poesia i 38 de narrativa, i hi ha participat alumnat de tots els centres educatius d’Esparreguera, des d’educació infantil fins a l’ESO. El certamen compta amb sis categories, cinc per a obres individuals i una per a obres col·lectives. Les persones guardonades han rebut com a premi un lot de llibres escrits en català i l’exposició de la seva obra a la Biblioteca Municipal L’Ateneu

Esparreguera ha celebrat aquest matí l’acte de lliurament de premis de la 17a edició del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi, que ha omplert d’alumnat i professorat el Teatre de La Passió. Al concurs, organitzat per la Regidoria d’Educació, hi han participat infants i joves de tots els centres educatius d’Esparreguera i s’han lliurat premis en les categories Joana Raspall, per a les creacions de cicle infantil i cicle inicial de primària; Miquel Martí i Pol, per cicle mitjà de primària; Maria Barbal, per als treballs de cicle superior de primària; Maria Aurèlia Capmany, per a 1r i 2n d’ESO; Josep Carner per a les obres de 3r i 4t d’ESO; i, per últim, la categoria Àngel Guimerà, per als treballs de classe o creacions col·lectives. En aquesta edició s’han presentat un total de 58 obres, 20 de poesia i 38 de narrativa, i s’han guardonat 10 autors i autores i dues classes de diferents escoles i instituts, que han rebut com a premi un lot de llibres escrits en català. Les obres guanyadores es podran veure exposades, a partir d’avui i fins al 15 de maig, a la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

En la categoria Joana Raspall, per als treballs individuals de cicle infantil i cicle inicial de primària, les obres guardonades han estat “La primavera” d’Ares Vigatà de l’escola cooperativa El Puig i “L’aniversari de la Sara” de Mariona Grima, de l’escola Les Roques Blaves. En la categoria Miquel Martí i Pol, de creacions individuals de cicle mitjà de primària, les obres guanyadores han estat “Sota un sol de justícia” de Juliette Gallego, de l’escola Mare de Déu de la Muntanya, i “Palestina lliure” d’Anas Boudboud, de l’escola Taquígraf Garriga. Pel que fa a les creacions individuals de cicle superior de primària, que s’engloben en la categoria Maria Barbal, els guardonats han estat Quim Sorribas, de l’escola Estel, per “M’agrada Esparreguera” i Martina Vives, de l’escola Montserrat, per “De conte en conte”.

En la categoria Maria Aurèlia Capmany, d’obres individuals de 1r i 2n d’ESO, les obres guanyadores han estat “Respiro agitada” de Maria Varona, de l’escola cooperativa El Puig, i “La culpa sempre Torna” de Sergio Zurita, de l’institut El Castell. En la categoria Josep Carner, de creacions individuals de 3r i 4t d’ESO, s’han guardonat les obres “NO soc l’altra” de Gal·la Carreño, de l’escola cooperativa El Puig, i “Onades en la Pell” de Salma El Omani, de l’institut El Castell. Finalment, en la categoria Àngel Guimerà, de creacions col·lectives, s’ha premiat a les classes d’Infantil 5 A i B de l’escola Pau Vila per “L’Hugo, l’Arlet i les seves mascotes” i la classe de 2n d’ESO, Promoció Elna, de l’escola cooperativa El Puig per “Els colors de Can Roca”.

L’acte de lliurament de premis ha estat dinamitzat per l’alumnat del Grau Superior d’Arts Escèniques en Tècniques d’Actuació Teatral, que han representat una versió alternativa de la tradicional llegenda de Sant Jordi amb tres drag queens, tres cuiners, una princesa i la salsa romesco com a protagonista. A més, també ha comptat amb la participació de les formacions Corda per Estona i Pitus i Flautes de l’Escola Municipal de Les Arts, que han interpretat diverses peces musicals vinculades al món del cinema com Pirates del Carib, Indiana Jones, House Party, What Was I Made For (Barbie) i No Time to Die.

L’acte de lliurament dels premis del Certamen Literari Infantil i Juvenil de Sant Jordi ha estat presentat per l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, qui ha subratllat que “la presència d’alumnat de totes les escoles i instituts avui omplint el Teatre de La Passió i la gran participació en el certamen és una mostra que Esparreguera és viva, com diu la marca de ciutat”. L’alcalde també ha fet un agraïment “als centres educatius per promoure i gestionar la participació, als membres del jurat per la seva implicació i neutralitat, a la residència Can Comelles, als Tallers d'Activitats Artístiques i Culturals, al cicle de Tècniques d’Actuació Teatral, a l’alumnat i professora de l’Escola Les Arts, al Teatre de La Passió, als treballadors i treballadores dels serveis municipals i, especialment, a les autores i autors per les seves creacions”.

En la seva intervenció, la regidora d’Educació, Desirée Gómez, ha posat també en valor el fet que tots els centres educatius de la vila participin en aquets certamen i ha agraït la feina del jurat, que “enguany està tot format per dones vinculades al món de l’educació i a la vila”. El jurat de la 17a edició del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi ha estat integrat, en les obres d’educació infantil i primària, per Imma González, com a representant dels centres públics; Maria Sala, com a representant dels centres concertats; Susanna Sardà i Lizaran, com a representant de la Biblioteca Municipal L’Ateneu; i la convidada de la vila, Mariona Masferrer. Per a les obres d’educació secundària, el jurat el formaven, Vanessa Coves i Alicia Mansilla, com a representants dels instituts públics de la vila; Núria Aregall en representació de l’escola cooperativa El Puig; i Glòria Cepedo, com a representant de la Biblioteca Municipal. A més, formava també part dels dos jurats la regidora d’Educació, Desirée Gómez.