Tanca
Empresa Promoció Econòmica 10 de maig de 2021

Esparreguera presenta 14 candidatures a l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials

Al certamen, impulsat per “Fem Xarxa, Fem Empresa”, hi participen 8 empreses i 2 instituts del municipi: 7 a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, 3 a la de “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i 4 projectes de l’alumnat dels instituts El Castell i El Cairat concorren a la de “Millor idea jove de negoci”

Esparreguera ha presentat 14 candidatures de 8 empreses i 2 instituts a l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que organitza el programa supramunicipal “Fem Xarxa, Fem Empresa” amb l’objectiu de reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició s’han presentat un total de 75 candidatures, de les quals 44 ho han fet a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, 16 a la de “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i 15 a la de “Millor Idea Jove de negoci”, que recull els projectes presentats pels centres d’educació secundària. Els premis es faran públics el dia 17 de juny.

En aquesta nova edició s’han reformulat les categories per adaptar-les a la nova situació excepcional generada per la crisi sanitària de la Covid-19. El concurs passa així de les cinc categories d’edicions anteriors a tres. La de “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, compta amb un total de 44 candidatures, de les quals set són d’Esparreguera. Es tracta d’Activa’t Eco, establiment comercial de productes 100% ecològics; Main Technical Solutions SL, empresa de serveis tècnics d’enginyeria; Pastures Tradicionals, dedicada a l’explotació de bestiar oví i cabrum; MiniPiu empresa de dissenys, fabricació i comercialització en línia de mobles infantils; el despatx Arquitectura Llargues; Bohemia Flor que es dedica al disseny, manufactura i comercialització en línia de flors seques; i Land Restaurant, especialitzat en cuina vegetariana.

En la categoria “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” hi concorren un total de 16 candidatures, entre les quals n’hi ha tres del municipi: Cadepa Global Packaging SL, empresa de disseny i fabricació d’emablatges i Main Technical Solutions SL i Land Restaurant, que concorren en les dues categories del certamen. La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Marta Orús, ha explicat que “les candidatures pertanyen a perfils d’activitat econòmica molt variats, hi ha des de petit comerç a empresa de tecnologia, restauració, un pastor i activitats completament en línia” i ha subratllat que “el punt d’unió entre totes elles és la capacitat de reacció davant la pandèmia i que han vist el concurs com una oportunitat d’accedir a recursos en situació de crisi". De les 15 candidatures presentades a “Millor idea jove de negoci”, quatre pertanyen a instituts de la vila. Tres són de l’institut El Castell: el projecte Hotel Palmier de les alumnes Nerea Villarubia i Laia Ortín; Hotel Mediterranean d’ Aya Balaguer Català; i Health Help d’Oriol López Rubio. I una de l’institut el Cairat, el projecte Kotsic de Jan Liria, Arnau Granados i Nil Allue.

El lliurament de premis tindrà lloc el dia 17 de juny, tot i que encara falta concretar-ne el format, si serà presencial o es farà en línia. La millor empresa creada a partir de l’any 2019 i la millor empresa reconvertida davant la covid-19 tindran un premi de 3.000 euros per a l’empresa guanyadora, de 1.000 euros per a la segona classificada i 500 euros per a la tercera. I la millor idea jove de negoci rebrà un premi de 2.250 euros a repartir entre els centres d’ensenyament i l’alumnat participant. A més, la millor idea jove de negoci es publicarà al diari comarcal La Bústia. El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord està impulsat pels serveis de Promoció Econòmica d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.