Tanca
Empresa Promoció Econòmica 18 de juny de 2021

Tres empreses esparreguerines premiades en l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials

El certamen, que reconeix l’esforç i la cultura emprenedora dels municipis del Baix Llobregat Nord, ha guardonat en la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2019” les empreses esparreguerines Minipiu, amb el primer premi, i MTS Tech, amb el segon. Cadepa Global Packaging ha obtingut el tercer premi com a “Millor empresa davant la covid-19”

Tres empreses esparreguerines han estat guardonades en l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que s’emmarca dins el projecte Fem Xarxa, Fem Empresa. Es tracta de l’empresa Minipiu, dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil, que ha estat reconeguda amb el primer premi en la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2019”; MTS Tech, especialitzada en l’automatització i la robòtica mòbil, que ha rebut el segon premi de la mateixa categoria; i Cadepa Global Packaging, dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mida, guardonada amb el tercer premi de la categoria de “Millor empresa davant la covid-19”. El certamen ha rebut un total de 73 candidatures, de les quals 14 eren d’Esparreguera i pertanyien a 8 empreses i 2 instituts de la vila. L’acte d’entrega de premis es va celebrar ahir al migdia de forma virtual amb la presència dels alcaldes dels vuit municipis de la zona nord de la comarca, entre ells el d’Esparreguera, Eduard Rivas.

L’objectiu d’aquest certamen és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició, el concurs ha passat de cinc a tres categories, ja aquestes s’han reformulat per adaptar-les a la nova situació generada per la crisi sanitària. En total s’han rebut 73 candidatures, de les quals 58 pertanyen a empreses i 15 a projectes de joves. Esparreguera havia presentat 14 candidatures de 8 empreses i 2 instituts: 7 a la categoria de “Millor empresa creada a partir de l’any 2019”, 3 a la de “Millor empresa reconvertida davant la Covid-19” i 4 projectes de l’alumnat dels instituts El Castell i El Cairat concorren a la de “Millor idea jove de negoci”.

Durant l’acte, l'alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha felicitat a totes les candidatures i ha fet “un reconeixement a la tasca que fan les empreses, especialment en un any que ha estat molt dur i en el que té encara més mèrit emprendre o reconvertir-se davant de la situació provocada per la covid-19, que ha tingut i continuarà tenint molts efectes en el món econòmic”. L’alcalde ha estat l’encarregat de lliurar el primer premi en la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2019”, que ha obtingut l’empresa esparreguerina MiniPiu, dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil basat en diferents pedagogies educatives. El premi, per valor de 3.000 euros, ha estat recollit per la seva gerent, Annabel López.

El segon premi de la mateixa categoria també ha anat a parar una empresa del municipi, MTS Tech SL, especialitzada en l’automatització dels moviments interns utilitzant robòtica mòbil. El guardó, per valor de 1.000 euros, va ser entregat telemàticament a la gerent de l’empresa, Maria Visa. El sector empresarial d’Esparreguera va ser premiat també amb el tercer premi de la categoria de “Millor empresa davant la covid-19”, que va reconèixer l’empresa Cadepa Global Packaging SL, dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mida, per a la indústria de l’automoció, electrònica, aeroespacial, química, alimentària i de l’art. El premi, valorat en 500 euros, el va recollir el responsable de màrqueting i comunicació de l’empresa, Pol Alcázar.

Pel que fa a la resta de guardons, el tercer premi de la categoria de “Millor Empresa creada a partir de l’any 2019” ha estat per l’empresa martorellenca, Cinemocional, un projecte d’innovació educativa que promou el desenvolupament d’habilitats socioemocionals a través de les arts audiovisuals. Pel que fa la categoria de “Millor empresa davant la covid-19”, el primer premi l’ha guanyat l’empresa Manipulados Karpak d’Abrera, que es dedica a la distribució d’accessoris i recanvis d’automoció. I el segon premi ha estat per la també abrerenca Jervis Bi Web España, especialitzada en el desenvolupament de projectes “claus en mà”, en sectors estratègics de la indústria, com l’automoció, farmacèutica, metal·lúrgica i manufacturera. Finalment, en la categoria de “Millor idea de negoci”, l’Institut Joan Oró de Martorell ha rebut el primer premi pel projecte Motea i el tercer pel projecte Skill Art; i el segon premi ha recaigut en el Col·legi La Mercè de Martorell pel projecte Baix Verd.

El jurat de concurs ha estat format per Natàlia Mir i Isabel de las Heras d’Innobaix, Ma Jesús Requena i Toni Garcia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Eva Valero de PIMEC, Marta Sendrà del Departament de Comerç i Turisme de la Generalitat de la Generalitat, i Encarna Amezcua i Helena Mauri, del Departament d’Ensenyament del Baix Llobregat. Un any més, l’empresa Ceràmiques Sedó d’Esparreguera ha col·laborat en la realització dels trofeus i les plaques commemoratives, que totes les persones participants podran passar a recollir pel centre de promoció econòmica del seu municipi.