Tanca
Polítiques d'Igualtat 6 de febrer de 2019

Esparreguera se suma al Pla Comarcal LGBTI del Baix

El consistori participarà en l’elaboració d’aquest pla per fomentar la visibilitat d’aquest col·lectiu i combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere

L’Ajuntament d’Esparreguera se suma a la iniciativa del Consell Comarcal del Baix Llobregat de crear un Pla Comarcal LGBTI. Aquest pla s’elaborarà amb la participació del personal tècnic d’Igualtat dels municipis adherits i té per objectiu incorporar la perspectiva del col·lectiu de persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (LGTBI) en les diferents àrees de la política municipal, fomentar la visibilitat d’aquest col·lectiu i combatre la discriminació per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.

El pla comarcal està pensat sobretot pels municipis on no hi ha un desplegament de serveis consolidat i on no hi ha activisme LGBTI identificat. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Esparreguera, Maria Mas, assegura que “és una molt bona iniciativa perquè ens permet treballar en xarxa i aprofitar sinèrgies i recursos amb altres municipis per treballar polítiques a favor de la diversitat sexual". És previst que el pla estigui redactat a finals de 2019 i en la seva elaboració hi participaran tots els consistoris que s’hi han sumat i comptaran amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i l’estructura del Consell Comarcal.

“La majoria de municipis és la primera vegada que entomem polítiques LGBTI i que els diferents tècnics i tècniques puguin parlar i fer conjuntament un pla intercanviant experiències, dubtes i qüestions pot ser molt positiu i enriquir molt les futures actuacions a aplicar a Esparreguera”, subratlla Maria Mas. Entre les línies d’actuació del pla destaquen el compromís dels diferents ajuntaments amb la igualtat de gènere i la diversitat sexual, la visibilització i participació sociopolítica de les persones LGBTI i accions contra la LGBTIfòbia.

La Regidoria d’Igualtat ja va demanar el 2017 el suport tècnic a la Diputació de Barcelona per a realitzar un Pla Local LGBTI, però per manca de pressupost, es va atorgar aquest recurs als ajuntaments més grans i amb un desplegament d’estructures i serveis ja consolidat. Davant la denegació, el consistori va fer la previsió d’obrir una partida al pressupost 2019 per a elaborar un Pla Local amb fons propis, però llavors va arribar la proposta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Esparreguera s’hi va adherir.